Näin syntyi Climeconin hiilineutraali ilmanvaihtoventtiili

Climecon tunnetaan kotimaisena sisäilmaratkaisujen toteuttajana. Yhdessä asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa yritys on nyt kehittänyt maailman ensimmäisen hiilineutraalin ilmanvaihtoventtiilin.

Ajatus uudesta asuntoilmanvaihtotuotteesta heräsi vuonna 2019 Frankfurtin messuilla. Kotiin päästyämme keräsin tuotesuunnittelua varten tiimin, johon kuului niin Climeconin oma markkinointi- ja tuotekehitystiimi kuin asiantuntijoita teollisen muotoilun, ilmanvaihdon ja sisustussuunnittelun saralta. Mukana tuotekehityksessä olivat myös monet yhteistyökumppanimme ja sidosryhmämme – myös Onninen. Yhdessä lähdimme kehittämään asuntoilmanvaihtoon uutta, tyylikästä tuotetta, joka tarjoaa useita eri materiaalivaihtoehtoja. Lopputuloksena syntyi maailmanlaajuisesti ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa hiilineutraali venttiili ilmanvaihtoalalla: Climecon LINE Accoya.

Käytimme sertifioinnissa South Polen Climate Neutral Label -merkin kansainvälisiin standardeihin perustuvaa tiukkaa kriteeristöä. Pidämme tuotteiden valmistuksessa syntyvät hiilidioksidipäästöt minimissä hyödyntämällä oman aurinkovoimalan lisäksi vihreää sähköä sekä uusia, tehokkaita tuotantoteknologioita. LINE-tuotesarja valmistetaan Suomessa Kausalassa.

Lopputuloksena syntyi maailmanlaajuisesti ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa hiilineutraali venttiili ilmanvaihtoalalla: Climecon LINE Accoya.

Venttiilin Accoya-puun ekologinen ja myrkytön etikkakäsittely tekee puusta lujan ja kestävän. Kaikki Accoyan raaka-ainepuu tulee hyvin hoidetuista ja ympäristövaatimukset täyttävistä metsistä, joilla on FSC-, PEFC- tai muu alueellinen sertifiointi.

Onnisen asiantuntemuksesta oli apua etenkin venttiilien pakkauksen suunnittelussa. Uuden pakkaustavan avulla tuote pysyy ehjänä ja edustavana koko logistisen ketjun aina asennukseen saakka. Myös pakkauksessa käytetty materiaali on pidetty minimissään.

Hiilineutraalius ei ole Climeconille uusi tavoite: olemme olleet hiilineutraali yritys keväästä 2020 lähtien. Uskomme vahvasti, että korkealaatuisille ja kestävää kehitystä tukeville tuotteille on yhä kasvavat markkinat tulevaisuudessa.

Uskomme vahvasti, että korkealaatuisille ja kestävää kehitystä tukeville tuotteille on yhä kasvavat markkinat tulevaisuudessa.

__Kuka? __Pekka Huhtela, Product and Sales Manager, Climecon Oy, Helsinki.

Teksti: Ida Ijäs
Kuva: Roope Permanto

Juttu on ilmestynyt alun perin Onninen-lehdessä 2/2022