LÄSNÄOLOTUNNISTIN LUXOMAT PD4-M-DALI/DSI-1C-FP VALONM.

Tuotekoodi
2603205
Luxomat läsnäolotunnistin uppoasennukseen. 360°. DALI/DSI + relelähtö (HVAC, 10A). Vakiovalosäätö. Automaatti tai puoliautomaattitoim. Ohjaa jopa 50 valaisimen ryhmää (DALI broadcast). Kaksi painiketuloa käsin tapahtuvaa ohjausta varten.
Yhden valaistusalueen DALI-valaisimien läsnäolo, päivänvalo ja vakiovalo-ohjaukseen tarkoitettu infrapunatunnistin. Tunnistimeen integroitu rele voi ohjata valaistusryhmää, ilmanvaihtokonetta tai sammuttaa DALI-valaisimien lepovirran. DALI-broadcast ohjaustekniikan ansiosta valaisimia ei tarvitse erikseen ohjelmoida. Painonappihimmennys mahdollistaa valaisimien manuaalisen ohjauksen. Kaikki kompaktiin DALI-ohjaukseen tarvittavat komponentit yhdessä tunnistimessa. Tuotekuvaus

Tuotekuvaus
  • Päivänvalo ja vakiovalo-ohjaus pidentää valaisimien elikaarta ja kasvattaa säästöjä.
  • Opastusvalotoiminto (corridor function) parantaa viihtyvyyttä. Integroitu 10 A rele toisen valaistusalueen, ilmastoinnin ohjaukseen.
  • Tehdasasetus 10 min viiveaika ja 500 lux takaa vaivattoman käyttöönoton.
  • Valvonta-alue Ø24 m. Valvonta-aluetta voidaan laajentaa slave tunnistimilla.
  • DALI / DSI ohjaustapa, jolla voidaan ohjata digitaalisesti himmennettäviä valaisimia yhtenä ryhmänä.
  • Master tunnistin mittaa tilan valon määrää ja ohjaa valaistusta.
  • Kaksi painonappituloa tunnistimeen liitettävällä 230V painonapilla.
  • Asetukset potentiometreistä tai kaukosäätimillä.
  • Tyypilliset käyttökohteet toimistot, kokoustilat, avotoimistot.

Tunnistin ohjaa DALI-valaisimia läsnäolon ja valoisuuden perusteella. Valoisuusanturi on tunnistimen ulkokehällä ja mittaa sensorin alta tunnistinta kohti heijastuvaa valovoimakkuutta ja pitää valovoimakkuuden tarkasti halutulla tasolal. Master-tunnistin on hyvä sijoittaa valaistusalueen hämärimpään paikkaan. Tunnistimeen voidaan tarvittaessa liittää 230V AC painikkeita, jolla valaistusta voidaan ohjata manuaalisesti ON/OFF ja himmentää tai kirkastaa. Painonapissa ei saa olla indikaatiolamppua.

Opastusvalotoiminto himmentää valaistuksen alemmalle tasolle, joka vähentää valaisimien päälle/poiskytkentää ja parantaa viihtyvyyttä. Muutokset valaistustasojen välillä ovat pehmeitä ja näin käyttäjille miellyttävämpi. Opastusvalo säästää myös energiaa. Valaisimet voidaan pitää lyhyemmän aikaa vakiovalon ohjauksen piirissä. Lyhyen viiveen jälkeen valaisimet ohjataan opastusvalotilaan alhaisella tasolla ja vasta pidemmän viiveajan kuluttua valaistus sammutetaan kokonaan.

Automaatti / puoliautomaattinen toiminta Tunnistin on mahdollista asettaa automaattiseen (VA – valot syttyvät kun tilaan astutaan jollei tilassa ole tarpeeksi luonnonvaloa) tai puoliautomaattiseen tilaan (HA – valot sytytetään painonapista ja tunnistin huolehtii sammutuksesta viiveaikojen jälkeen).

Tunnistimen valvonta-aluetta voidaan laajentaa millä tahansa Luxomat orjatunnistimella.

Relelähtöä voidaan käyttää valaisimien kytkentään tai vaikka ilmanvaihtokoneen ohjaukseen. Relelähdön viiveajat ovat erikseen asetettavissa ja voivat olla pidempiä kuin DALI kanavan. Relettä voi käyttää myös DALI-valaisimien valmiustilan tehosyötön katkaisuun ja pidentää valaisimien elinikää ja parantaa sähköverkon laatua.

Sovellusesimerkit
-Toimistohuonekäyttö. Tunnistimeen asetetaan luksiarvoksi noin 500 lux ja R1 viive noin 5-10 minuutta. 20% potentiometri säädetään arvoon 30 min. Tunnistin sytyttää valot automaattisesti kun tilaan tulaan ja vakiovalo-ohjaa valaistusta. Kun tilasta poistutaan valot himmentyvät 20% tasoon 5-10 minuutin viiveen jälkeen ja kirkastuu heti kun tilaan tullaan. Jos tilassa ei ole ollut mitään liikettä 30 minuuttiin, valot sammuvat kokonaan. Käyttäjä voi painonapista itse sytyttää/himmentää/sammuttaa valot.
-Käytäväkäyttö. Tunnistimeen asetetaan luksiarvoksi 200-300 lux ja R1 viive noin 1-2 min. 20% potentiometri säädetään 30-60 min viiveeseen. Kun käytävään tullaan valot syttyvät/kirkastuvat, R1 viiveen jälkeen valot himmentyvät 20% tasoon. Kun käytävään taas astutaan valot kirkaustuvat 100% tehoon (tai vakiovalosäädön mukaiseen 200-300 lux valoisuusarvoa vastaavalle teholle). Jos kukaan ei ole liikkunut käytävässä 30-60 minuuttiin, valot sammuvat kokonaan.

Tuotetiedot

Tekniset ominaisuudet

Malli / TyyppiLäsnäolotunnistin
DALI-liitännälläKyllä
vakiovalosäätöKyllä
HVAC-ohjausKyllä
Pakotettu poiskytkentäKyllä
AliryömintäsuojausKyllä
KetjutettavaEi
Optimaalinen asennuskorkeus2.5 m
Porraskäytävän valvontaEi tiedossa
Tunnistusalueen maksimileveys12 m
Tunnistusalueen maksimipituus8 m
Havainnointialueen halkaisija24 m
KaukokäyttöKyllä
Kauko-ohjausKyllä
Vastearvon herkkyyden säätöKyllä

Tuotekoodit

SAPATH175
PLC2603205
Snro2603205
EAN/GTIN4007529924882
Valmistajan tuotekoodi10320257
Toimittajan tuotekoodi2603205

Perustiedot

Pakkauksen mitat (P x L x K)125 x 125 x 125 mm
Pakkauksen tilavuus1.953 l
Pakkauksen paino0.16 kg
Yksikkökappale
Pakkauskoot1
Myyntipakkauksen sisältö
UNSPSC46171608
TuotemerkkiLUXOMAT
ToimittajaNYLUND-GROUP OY AB

Liitetiedostot (1)