28 Infrastructure and building automation systems

Availability
Brand
Ecolabel
Origin labelling
Sustainability
Mounting method
Assembly arrangement
Colour
Model
Function
Application
Number of units
Type of accessory/spare part
Rated voltage
Number of phases
Show archived products

Väylä- ja kiinteistöautomaatiojärjestelmät

Kiinteistöautomaatiojärjestelmä ohjaa kiinteistön valaistus-, lukitus-, kulunvalvonta-, lämmitys-, valvonta-, hälytys- ja ilmanvaihtojärjestelmiä automaattisesti. Tavoitteena on yhdistää kaikki toiminnot helposti hallittavaksi yhdellä järjestelmällä. Tämä lisää kohteen viihtyvyyttä ja turvallisuutta sekä vähentää energian kulutusta.

Väyläjärjestelmän laitteet, kuten tulo- ja lähtöyksikkö ja ohjausyksikkö, ovat usein keskukseen DIN-kiskoon asennettavia. Saatavilla on myös rasioihin asennettavia malleja. Muita väyläjärjestelmän komponentteja ovat liike- ja läsnäolotunnistin, hämäräkytkin, logiikkamoduuli, väylämuunnin, virtalähde, sääasema, termostaatti ja vastaanotin. Asennuskalusteita on saatavilla valmistajien yleisimmistä sarjoista, kuten Schneider Exxact ja ABB Impressivo, sekä erivärisinä. Automaation hallintalaitteita ovat kytkimet, painikkeet, kauko-ohjaimet ja näytöt.

Kiinteistöautomaation ohjelmoinnit ovat mahdollisia tehdä suoraan laitteen kytkimistä tai yleensä järjestelmä yhdistetään tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen ohjelmointia varten. Ohjelmoinnit ja niiden seurantaa on mahdollista tehdä myös etänä, mikäli ohjelmoitavat laitteet ovat kytkettävissä reitittimen kautta internettiin.

Edut:

  • Käyttömukavuus. Valaistuksen, ilmastoinnin ja lämmityksen automaattinen ohjaus.
  • Muunneltavuus. Automaatiojärjestelmiin on helppo lisätä laitteita ja komponentteja.
  • Energiatehokkuus. Ohjelmoinnin avulla saadaan vähennettyä laitteiden turhaa käyttöä sekä energiankäytön seuranta on helppoa.
  • Turvallisuus. Hälytystilanteissa voidaan automaattisesti sulkea tiettyjä laitteita tai lisätä valaistusta.

KNX

KNX on kansainvälinen ja avoin kiinteistöautomaatiostandardi, joten sen avulla on mahdollista yhdistää eri valmistajien tuotevalikoima. KNX-järjestelmä on integroitavissa erilaisiin alajärjestelmiin, kuten valaistuksen tai energianmittauksen väylätekniikoihin, sekä myös ylätason kiinteistönhallintaan. Avoimen teknologian ansiosta KNX on pitkän aikavälin sijoitus ilman sitoutumista vain yhteen järjestelmätoimittajaan.

Rakennusautomaatiojärjestelmät alan johtavilta merkeiltä

Kaikki tarvikkeet väylä- ja kiinteistöautomaatiojärjestelmien rakentamiseen löytyvät Onniselta. Yli 50 Express noutomyymälää palvelee ammattilaisasiakkaita ympäri Suomen. Onnisen Verkkokauppa on avoinna vuorokauden ympäri. Rekisteröidy verkkokaupan asiakkaaksi tästä. Tervetuloa tutustumaan!