Sewerage

Availability
Brand
Origin labelling
Sustainability
New products
Spare parts
Show archived products

Viemäröinti

Viemäröinti on olennainen osa rakennusten LV-kokonaisuutta. Viemäröinti pitää sisällään kiinteistön viemäröinnin, kunnallisen viemäröintiverkoston sekä hulevesiviemäröinnin. Onnisen valikoimasta löytyy viemäröinnin tuotteet uudisrakentamiseen sekä saneeraukseen. Suurimmat toimittajamme viemäröinnin tuotteissa ovat:

Kiinteistöviemäröinti

Kiinteistöviemäröinti poistaa jäteveden kiinteistöstä omaan jäteveden käsittelyyn tai kunnan viemäriverkostoon. Jäteveden poisto on tärkeää järjestää kunnolla ja laadukkailla välineillä. Kiinteistön viemäröintiin kuuluu lattiakaivot, vesilukot, tiivisteet ja putket sekä niiden yhteet. Tämä on rakennuksen sisäpuolista viemäröintiä.
Valikoimastamme löytyy sekä lattiakaivot koteihin että lattiakaivot teollisuuteen. Lattiakaivo on ainoita viemäröinnin asunnossa näkyville jääviä osia, joten sen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Jäteveden käsittely

Kiinteistössä syntyvä jätevesi tulee käsitellä asianmukaisesti. Jäteveden käsittely voidaan tehdä kiinteistössä, yhteisenä käsittelynä useammalle kiinteistölle tai jätevedenpuhdistamolla. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi maanpuhdistamot, pienpuhdistamot ja umpisäiliöt. Onnisen valikoimasta löytyy jätevesijärjestelmät, panospuhdistamot, lokasäiliöt sekä hiekan- ja öljynerottimet jätevedenkäsittelyyn. Ilmanpoistokaivo poistaa ilmaa jätevesilinjasta, jotta hydrauliikka toimii optimaalisesti ja jäteveden pumppaus on energiatehokasta. Jäteveden kuljetukseen ja sadevedelle sopii betoniputket ja betonikaivot.

Salaojat

Salaojitus auttaa pitämään rakennettavat alueet, rakennusten perustukset ja pellot kuivina. Salaojilla ehkäistään veden tuloa esimerkiksi kellaritiloihin sekä veden aiheuttamia routavaurioita. Tämä onnistuu sadevesijärjestelmien, salaojakaivojen ja salaojaputkien avulla. Salaoja pellolla mahdollistaa suuremman viljelyalan ja helpottaa työkoneiden kulkua. Sadeveden hallinnassa auttaa myös linjakuivatus. Linjakuivatusjärjestelmä poistaa runsaatkin sadevedet esimerkiksi pihoilta ja kulkuteiltä.

Onniselta löytyy runsas valikoima tuotteita ja tarvikkeita viemäröintiin. Valikoimamme tuotteilla onnistuu niin kotitalouden kiinteistöviemäröinti ja salaojitus kuin isommatkin viemäröintijärjestelmät. Tervetuloa tutustumaan!

Tutustu taulukkoon: kemiallisten aineiden kesto EPDM-kumille; lisänä tieto NBR-kumi ja PVC

Lataa taulukko täältä.