Fans

Availability
Brand
Origin labelling
Sustainability
New products
Spare parts
Show archived products

Puhaltimet erilaisiin kohteisiin

Puhaltimet soveltuvat moniin käyttökohteisiin ja -tarpeisiin. Onniselta on saatavilla esimerkiksi pienet poistoilmapuhaltimet ja kylpyhuonepuhaltimet, varaosapuhaltimet ilmastointilaitteisiin, kanavapuhaltimet, kohdepoistopuhaltimet sekä aksiaali- ja keskipakoispuhaltimet.
Sopivia puhaltimia on saatavilla myös vaativampiin kohteisiin, joissa käsitellään esimerkiksi räjähdysherkkiä tai syövyttäviä aineita, tai joissa vaaditaan korkeaa lämpötilan kestoa.

Etua uudesta puhaltimesta

Puhaltimet sopivat asennettavaksi sekä uusiin kohteisiin että olemassa oleviin kohteisiin, joissa halutaan nykyaikaistaa tai korvata laite uudella. Uuden puhaltimen avulla on mahdollista säästää energiaa ja vähentää huollon tarvetta. Usein nykyaikaisempi puhallin on myös vanhaa hiljaisempi.
Asennusympäristön ja käyttötarkoituksen lisäksi lait, määräykset ja ohjeet määrittelevät sopivan puhaltimen tyypin. Valinnassa tulee huomioida myös puhaltimen toimintapiste, eli ilmamäärä sekä painehäviö. Nykypäivänä myös energiankulutus ja puhaltimen äänitaso saattavat ohjata puhaltimen valintaa. 1.1.2015 jälkeen valmistetuissa puhaltimissa, jotka eivät läpäise ErP-direktiiviä, ei ole myöskään CE-merkintää. Asiakkaan tulee itse varmistaa, että voi käyttää puhallinta.

Puhallin kylpyhuoneeseen

Puhaltimen avulla on mahdollista tehostaa ilmanvaihtoa ja lisätä ilmavirtaa. Esimerkiksi kylpyhuone- ja poistopuhaltimia käytetään asuinrakennuksissa, liiketiloissa ja toimistoissa silloin kun painovoimainen ilmanvaihto ei riitä pitämään kylpyhuonetta kuivana.
Kylpyhuonepuhaltimista on saatavilla kolmella eri periaatteella toimivia malleja. Perusmallissa puhallin käynnistyy esimerkiksi valokatkaisijasta. Ajastimella varustettu kylpyhuonepuhallin sammuu ajastimeen asetetun ajan kuluttua. Kosteusohjausmallinen puhallin käynnistyy automaattisesti kun laite havaitsee tietyn kosteustason, ja sammuu itsestään puhaltimeen asetetun aikarajan puitteissa. Onniselta on saatavilla erilaisia malleja kaikista kolmesta kylpyhuonepuhallintyypistä.

Varaosapuhallin vanhaan laitteeseen

Varaosapuhaltimet sopivat vanhojen puhaltimien tilalle esimerkiksi LTO-koneisiin tai huippuimureihin. Varaosapuhaltimet ovat hyvin usein keskipakopuhaltimia, ja niillä voidaan korvata hajonnut tai toiminnaltaan heikentynyt vanha puhallin. Sopiva puhallin vastaa alkuperäistä laitepuhallinta niin ilmamäärän, paineen sekä asennuksen osalta.

Kanavapuhaltimet ja aksiaalipuhaltimet

Aksiaalipuhaltimet ja kanavapuhaltimet soveltuvat erityyppisten rakennusten tulo- tai poistoilmapuhaltimiksi. Onnisen valikoimassa olevat puhaltimet ovat pääasiassa tehokkaita ja korkealaatuisia kanavapuhaltimia, joista löytyy sekä pyöreään kanavaan asennettavia että seinäasennusmallisia puhaltimia. Puhaltimia on saatavana joko AC- tai EC moottorilla. Saatavilla on myös äänieristettyjä malleja. Kaikki puhaltimet täyttävät ErP-direktiivin vaatimukset.

Puhaltimen kiinnitys ja säätö

Puhallinvarusteet kattavat kaikki puhaltimen kiinnitykseen tai säätöön liittyvät tarpeet. Kanavapuhaltimen kanavaliittimiä on saatavilla eri kanavakokoihin, ja niiden avulla puhallin voidaan liittää ilmastointikanavaan tai kanavien väliin. Lisäksi Onnisen valikoimasta löytyy erilaisia suojaverkkoja ja sälesulkimia.
Puhaltimen säätöön on saatavilla portaattomia kierrosluvun tyristorisäätimiä sekä jännitesäätöön tarkoitettuja muuntajasäätimiä. EC-moottorillisille puhaltimille on saatavilla omat nopeudensäätimensä, joista löytyy ohjaus myös esimerkiksi lämpötilan tai kosteustason perusteella.

Onniselta löytyy puhaltimet laatumerkeiltä kuten:

Onninen Express -myymälät ja Onnisen verkkokauppa toivottavat sinut tervetulleeksi asioimaan! Uudeksi asiakkaaksi voit rekisteröityä tästä.