Ilmanvaihto

IV-tuotteet erilaisiin kohteisiin Onniselta

Onnisen laadukkaasta valikoimasta löytyvät ilmanvaihtojärjestelmän rakentamiseen ja saneeraamiseen tarvittavat ilmanvaihtokanavat kuten kierresaumakanavat ja kierresaumakanavien osat, ilmanvaihtoventtiilit sekä sulku- ja palopellit.

Saatavilla on myös pientalojen ilmanvaihtoon tarvittavat IV-koneet ja muut pientalon ilmanvaihdon tuotteet kuten huippuimurit, poistoputket, kattolevyt ja radonhuippuimurit.

Onnisen IV-tuotteisto kattaa pientalojen ja kerrostalojen ilmanvaihdon tarpeiden lisäksi myös monien muiden kohteiden tarpeita. Näitä ovat esimerkiksi julkiset tilat, liikekiinteistöt, toimistot ja teollisuuden tilat. Erilaisiin kohteisiin on tarjolla monia tehokkaita ratkaisuja. Esimerkiksi kierto- ja lämminilmakoneista löytyy tuotteita mm. paikoitus- ja teollisuushallien ilman lämmittämiseen ja sen tehokkaaseen jakamiseen koko tilan osalta. Oviverhot puolestaan sopivat monien julkisten tilojen sisääntuloon estämään kylmän ulkoilman pääsemisen lämpimiin sisätiloihin.

Laadukkaat IV-tuotemerkit

Onniselta löytyy kattavasti tuotteita toimivien ilmanvaihdon ratkaisujen toteutukseen ja huoltamiseen laadukkailta brändeiltä kuten:

Toimiva ilmanvaihto vaatii ylläpitoa

Jotta ilmanvaihto toimii oikein, tulee ilmanvaihtolaitteita huoltaa valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti. Suodattimet tulee vaihtaa ja tulo- ja poistoilmaventtiilit puhdistaa säännöllisesti. Myös ilmastointikanavien puhdistamisesta tulee huolehtia säännöllisin väliajoin ammattilaisen toimesta.

Asunnoissa ilmanvaihtoon osallistuu myös liesituuletin tai liesikupu, joka poistaa asunnossa syntyvää ruoan käryä. Liesituuletin joko suodattaa käryn aktiivihiilisuodattimen läpi, tai ohjaa sen ulos asunnosta hormin kautta. Joskus liesituulettimesta ohjataan myös muun asunnon ilmanvaihtoa, ja sen avulla voidaan tehostaa esimerkiksi märkätilojen ilmanvaihtoa suihkun jälkeen. Liesituulettimen suodatin tuleekin puhdistaa ja aktiivihiilisuodatin vaihtaa säännöllisesti, jotta ilmanvaihto toimii tehokkaasti myös liesituulettimen osalta.

Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden mittaamista ja tarkastamista varten on olemassa tarkoitukseen suunniteltuja mittareita ja tarkastusluukkuja.

Tutustu laadukkaaseen ja monipuoliseen ilmanvaihdon tuotteiden valikoimaan Onnisen verkkokaupassa tai Express-myymälässämme!