Solar panels

Show archived products
Availability
Brand
New products

Aurinkosähkö Onniselta

Onnisen verkkokaupasta löytyy kaikki tarvittava aurinkosähköjärjestelmän rakentamiseen. Valikoimaamme kuuluvat Suomen olosuhteisiin suunnitellut, eri kattotyypeille sopivat aurinkopaneelit, tarvikkeet niiden kattokiinnitykseen sekä invertterit ja akut. Kaiken tarvittavan sisältävät aurinkosähköpaketit helpottavat aurinkosähköön siirtymistä. 

Aurinkosähkön hyödyntäminen kodin tai toimiston tiloissa on helppoa muun muassa seuraavien Onnisen valikoiman laatumerkkien avulla: 

Aurinkosähkö

Aurinkosähköjärjestelmän avulla tuotetaan uusiutuvaa, ilmaista ja puhdasta energiaa. Aurinkosähköjärjestelmästä ei synny melua, pakokaasua eikä jätettä, vain päästötöntä ja ilmaista energiaa. Päästötön aurinkosähkö on maailmalla nopeimmin yleistyvä energiamuoto, ja pitkien kesäpäivien sekä yhä tehokkaampien aurinkopaneelien ansiosta aurinkosähkön käyttö onnistuu Suomessakin.

Aurinkoenergiaa voidaan käyttää esimerkiksi tilojen lämmitykseen ja jäähdytykseen, sähköauton lataukseen, käyttöveden lämmittämiseen, kylmäsäilytykseen, valaistukseen ja laitteiden tarvitsemaan sähköön. Aurinkopaneelijärjestelmä on pitkäikäinen investointi, eikä se vaadi paljoa huoltoa.

Aurinkovoimala mökille, veneeseen tai kotiin

Aurinkovoimalan muodostavat aurinkopaneelit ja niiden kiinnitykseen tarvittavat välineet, invertteri sekä johdotukset. Aurinkosähköjärjestelmä sopii omakotitaloon, rivitaloon ja kerrostaloon kattotyypistä riippumatta. Omakotitalossa aurinkosähköä voidaan hyödyntää esimerkiksi sähkölämmitykseen, viilennykseen ilmalämpöpumpulla tai sähköauton lataamiseen. Taloyhtiöissä aurinkoenergiaa käytetään yhteiseen sähkönkulutukseen, jota kuluu muun muassa hisseihin ja ilmanvaihtoon. Aurinkovoimala on mökille hyvä valinta, sillä mökeillä vietetään aikaa eniten kesäisin, jolloin aurinkopaneeleista saa suurimman hyödyn. Aurinkopaneelin voi asentaa myös veneeseen tai asuntoautoon.

Tarkoitukseen sopiva aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan aina tarpeen mukaan, jotta siitä saadaan mahdollisimman kustannustehokas. Ennen paneelien hankintaa tulee tiedossa olla sähköntarve sekä asennusalustan materiaali. Aurinkosähkövoimala voi olla joko verkkoon kytkettävä tai akustolla toimiva. Energiavaraston avulla aurinkosähkön hyöty maksimoituu, kun aurinkoisina hetkinä kerätty sähkö voidaan varastoida myöhempää käyttöä varten.

Sähköverkkoon kytkettäviä aurinkojärjestelmiä on käytössä asuintaloissa ja yritysten toimitiloissa. Verkkoon kytkettävässä järjestelmässä käytetään ensisijaisesti saatavilla olevaa aurinkoenergiaa, ja tämän jälkeen siirrytään käyttämään yleistä sähköverkkoa. Sähkön käyttöä kannattaa optimoida aurinkosähköjärjestelmälle sopivaksi eli siirtää kulutusta päivän aurinkoisimmille hetkille. Tämä optimointi hoituu parhaimmin ja mukavimmin automatiikalla, joka ohjaa esimerkiksi käyttöveden lämmityksen niille päivän tunneille, kun aurinko todennäköisimmin paistaa ja aurinkosähkön hyöty voidaan maksimoida.

Omakotitalossa aurinkosähköllä kannattaa kattaa noin kolmasosa vuoden sähkönkulutuksesta, jotta ylituotantoa ei syntyisi. Mahdollisen ylijäämäsähkön voi myydä omalle sähköyhtiölle korvausta vastaan. Akustolla toimivan aurinkosähköjärjestelmän käyttö taas on yleistä sähköttömissä olosuhteissa, kuten mökeillä, veneissä ja asuntoautoissa. Akku latautuu aurinkosähköllä ja illan aikana sähköä voidaan käyttää esimerkiksi jääkaapin virtana ja valaistukseen. Paneelien määrä valitaan sen mukaan, kuinka paljon laitteita mökillä tai veneessä halutaan käyttää.