Heating

Availability
Brand
Ecolabel
Origin labelling
Sustainability
New products
Spare parts
Show archived products

Lämmitys

Lämmitystä tarvitaan kaikissa kiinteistöissä: asuinhuoneistoissa, toimistoissa, teollisuuden rakennuksissa ja julkisissa tiloissa. Suomen oloissa lämmitys vie suuren osan kiinteistöjen energiantarpeesta. Lämmityksen tarkoituksena on sisätilojen tai käyttöveden lämmitys. Lämmitys pitää sisällään lämpöenergian tuottamisen, varastoinnin, siirron ja jaon. Lämpöenergiaa saadaan esimerkiksi polttamalla polttoaineita, keräämällä auringon säteilystä, hyödyntämällä maahan varastoitunutta energiaa tai sähköllä. Lämmön tuottamisen lisäksi lämpöä varastoidaan myöhempää käyttöä varten, siirretään käyttöpaikalle ja jaetaan esimerkiksi sisätilan eri osiin. Lämpöä kuljetetaan väliaineen, yleensä ilman tai veden, avulla.

Lämmitysjärjestelmä tarpeen mukaan

Lämmitysjärjestelmä tulee valita käyttökohteen mukaan tarpeeseen perustuen. Paras lämmitys riippuu monesta tekijästä. Lämmitys kotiin on erilaista järjestää kuin esimerkiksi lämmitys toimistoon. Lämmitysvalinta vaikuttaa asumismukavuuteen, käytön helppouteen ja käyttökustannuksiin. Tarpeen mukainen lämmitys on toimiva ja energiatehokas. Energiatehokas lämmitys on tärkeä, sillä se säästää sekä lämmityskustannuksia että ympäristöä. Ympäristöystävällinen lämmitys kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Myös hukkalämmön hyödyntäminen lisää ympäristöystävällisyyttä.

Erilaisia lämmitysmuotoja

Lämmitysmuotoja on monia erilaisia. Lämpöpumput hyödyntävät maan, veden tai ilman sisältämää lämpöenergiaa sähkön avulla. Ilmalämpöpumput ovat kasvattaneet suosiotaan lämmitysmuotona hurjasti ja alan ammattilaisille on kysyntää. Lämpöpumppuja on saatavilla muun muassa seuraavilta merkeiltä:

Aurinkolämpökeräimillä kerätään auringon tuottamaa aurinkolämpöä ympäristöystävällisesti.
Lämpöpatterit eli radiaattorit lämmittävät sisäilmaa vesikiertoisesti tai sähkötoimisesti. Onniselta löydät lämpöpatterit Onnlinelta, Formatermilta ja Purmolta. Valikoimastamme löytyy myös tarvittavat patteriventtiilit ja patteritermostaatit.
Lattialämmitys on perinteisesti märkätiloissa hyödynnetty lämmitysmuoto, sillä se kuivattaa nopeasti kostean lattian. Lattialämmitys on hyvä lämmitysjärjestelmä myös muihin tiloihin, sillä se lämmittää sisäilmaa tasaisesti ja tuntuu miellyttävältä jalan alla. Lämmitysmuoto voi olla vesikiertoinen lattialämmitys tai sähkötoiminen lattialämmitys.
Onnisen valikoimasta löydät myös polttoaineita hyödyntävät lämmitysjärjestelmät: öljypolttimet, kattilat sekä takat ja piiput. Paisuntasäiliöt, öljysäiliöt ja tarvikkeet kaukolämpöön kuuluvat myös valikoimaamme. Tervetuloa tutustumaan!