Gloves

Availability
Brand
Origin labelling
Model
Type of accessory/spare part
Material
Glove size
Type of closure
Protection against chemical risk
Lined
Powdered
Size
Sterile
Show archived products

Työkäsineet

Oikeanlaisten työkäsineiden valinta on tärkeää, sillä niiden avulla voi välttyä monilta työtapaturmilta. Sopivat työhanskat istuvat käteen hyvin, suojaavat käsiä mm. naarmuilta ja kemikaaleilta sekä antaa pitoa erilaisia pintoja käsitellessä. Onniselta löytyy laaja valikoima hanskoja eri käyttötarkoituksiin. Viiltosuojakäsineet suojaavat käsiä teräviltä elementeiltä, pinnoitetut käsineet sopivat hyvin esimerkiksi tarkkuutta vaativiin asennustöihin ja talvikäsineet lämmittävät käyttäjäänsä kylmissä ja kosteissa työolosuhteissa.

Valikoimastamme löytyy runsas valikoima työkäsineitä laatumerkeiltä, kuten:

Työhanskat edistävät työturvallisuutta

Valikoimastamme löytyy käsineet monenlaisiin töihin, kuten hitsaukseen, elintarviketeollisuuteen ja sähköasennuksiin. Työhanskoja on monen kokoisia, jotta jokaisella käyttäjälle löytyy sopivan kokoinen työhanska. On tärkeää, että käsine istuu hyvin ja on oikean kokoinen, silloin työnteko sujuu mukavasti ja hanskat suojaavat käsiä oikein. Oikean käsinekoon valitseminen on tärkeää, jotta käsineet eivät aiheuta vaaraa käyttäjälle esim. koneeseen juuttumalla. Työturvallisuus on rakennusalalla keskeisessä asemassa, lisää asiasta voit lukea tästä artikkelista.

Työkäsinestandardit

Ammattikäyttöön tarkoitetuilla työkäsineillä on useita eri EN-standardeja, jotka ovat EU:n asettamia vaatimuksia mm. valmistuksen, työturvallisuuden, terveyden ja kuluttajansuojan osalta.

Standardi EN420:2003 on suojakäsineiden perusvaatimus ja se takaa, että suojakäsineet täyttävät yleiset vaatimukset ja testausmenetelmät. Käsine antaa käyttäjälleen suojan ja käsine itsessään ei ole vaaraksi käyttäjälleen.

Standardi EN388:2016 suojakäsineet mekaanisia vaaroja vastaan. Suojakäsineiden tarkoituksena on suojata käyttäjäänsä mekaanisilta ja fysikaalisilta vaaroilta, joita työssä voi esiintyä. Käsineiden suojaustasot ilmoitetaan käsineessä olevan piktogrammin avulla. Näitä suojausominaisuuksia ovat hankauslujuuden kestävyys, viillonkestävyys, repäisylujuuden kestävyys sekä puhkaisulujuuden kestävyys. Käsineiden merkintätapaan voit tutustua viiltosuojakäsineiden liitteistä löytyvän dokumentin avulla.

Standardi EN511:2006 suojakäsineet kylmyyttä vastaan. Tämän standardin käsineet testataan niiden kyvystä käsineen kylmäkestävyyden osalta.

Standardi EN407 kuumuudelta ja tulelta suojaavat käsineet. Standardin testissä mitataan suojakäsineen suojaustasoa erilaisten termisten vaarojen osalta.

Lisäksi suojakäsineitä voidaan testata seuraavien standardien mukaan: EN12477 hitsaajan suojakäsineet, EN60903 jännitetyöt ja eristeaineiset käsineet sekä EN ISO374-1 suojakäsineet kemikaaleilta ja mikro-organismeilta suojaavat käsineet.

Työkäsineet, turvakengät tai henkilönsuojaimet, mitä työmaallesi kaipaatkaan, se löytyy Onniselta. Tutustu valikoimaan lähimmässä Express-myymälässä tai verkkokaupassa onninen.fi, joka palvelee sinua ympäri vuorokauden. Tervetuloa!