Personlig skyddutrustnin

Tillgänglighet
Varumärke
Nya produkter
Reservdel
Visa arkiverade produkter

Henkilönsuojaimet ja työturvallisuus

Rakennustyömailla ja teollisuudessa tapahtuu paljon työtapaturmia ja lisäksi siellä altistutaan melulle, erilaisille pölyille ja muille vaaroille. Työturvallisuuden vuoksi on tärkeää, että työntekijät käyttävät erilaisia henkilönsuojaimia. Hengityssuojaimet suojaavat haitallisilta pölyiltä ja hiukkasilta, kuulosuojaimet melulta sekä suojalasit lentäviltä kappaleilta. Oikein käytettynä erilaiset suojaimet vähentävät työtapaturmien määrää. Ensiaputarvikkeet on syytä olla lähellä, jos vahinko kuitenkin tapahtuu.

Hengityssuojaimet

Hengityssuojain suojaa käyttäjäänsä ympäristön haitallisilta myrkyiltä ja hiukkasilta. Hengityssuojaimen valinnassa tulee kiinnittää huomiota suojaimen istuvuuteen. Suojaimen tulee asettua kasvoille niin, ettei mihinkään jää aukkoja, joista haitalliset aineet pääsisivät läpi.

Hengityssuojaimia on tarjolla moniin eri käyttötarkoituksiin. Puolinaamari on tarkoitettu suojaamaan hiukkaisilta, liuotinhöyryiltä ja kaasuilta. Puolinaamarit sopivat erityisesti ammattilaisille, jotka työskentelevät maalien, lakkojen, liuottimien ja vaarallisten torjunta-aineiden parissa.

Hengityssuojaimia on saatavilla venttiileillä ja vaihdettavilla suodattimilla. Suodattimet on jaettu kolmeen suodatustehokkuuden määrittelevään luokkaan:

  • FFP1- luokka suojaa pölyltä, esimerkiksi käsihionnan yhteydessä
  • FFP2- luokka suojaa lisäksi vaarallisilta hiukkasilta, mm. hionta- ja sahauspöly
  • FFP3- luokka suojaa edellisten lisäksi myrkyllisiltä pölyiltä, kuten rakennus- ja homepöly

Hengityssuojain tulee valita oikein käyttötarkoituksen mukaan.

Kuulonsuojaimet

Kuulonsuojainten tärkein tehtävä on suojata työntekijää kuulovaurioilta. Niitä voidaan käyttää myös mukavuussyistä taustamelun vaimentamiseksi tai musiikin kuunteluun. Kuulonsuojaimet ovat usein säädettäviä, joten ne sopivat moneen päähän. Osa kuulonsuojaimista voidaan kiinnittää kypärään. Kuulosuojaimia on saatavana radiovastaanottimella, bluetoothilla ja headset- ominaisuudella.

Kuulonsuojainten tulee istua päähän hyvin, että ne suojaavat oikein ja ovat mukavat käyttää. Niiden tulee olla riittävän tehokkaat poistamaan melua, mutta ei niin tehokkaat, että ne aiheuttaisivat vaaraa käyttäjälleen. Valikoimastamme löytyy kuulonsuojaimia laadukkailta ja tunnetuilta merkeiltä, kuten:

Suojalasit

Suojalasien käyttö on yksinkertainen tapa suojata silmät vammoilta tai jopa sokeutumiselta. Työmailla pöly ja mahdolliset lentävät terävät esineet aiheuttavat vaaratilanteita ja suojalaseja käyttämällä tapaturmia voi vähentää huomattavasti. Valikoimassamme on perinteisten kirkkaiden suojalasien lisäksi myös laseja tummennetuilla linsseillä. Laseja on monen mallisia ja esimerkiksi kuulonsuojaimien kanssa yhteensopivia. Myös erilaiset visiirit kuuluvat valikoimaamme.

Onnisen valikoimassa on kaikki, mitä tarvitaan turvalliseen työskentelyyn työmailla. Asianmukaiset työvaatteet, turvakengät, turvavaljaat, erilaiset henkilönsuojaimet ja käsineet. Tutustu laajaan valikoimaan verkkokaupassa tai etsi yrityksenne tarkoitukseen sopivat varusteet myyjän kanssa lähimmässä Express- myymälässä.