Luftflödes- och branddämpare

Tillgänglighet
Varumärke
Miljömärkning
Nya produkter
Reservdel
Visa arkiverade produkter

Palopellit

Palopellit ovat tärkeä osa rakennuksen paloturvallisuutta. Palopeltien ansiosta palo ja palokaasut eivät pääse leviämään rakennuksen ilmanvaihtokanavia pitkin tulipalon sattuessa.

Pallopellit jakautuvat EI-pelteihin ja E-pelteihin. EI-palopelti rajoittaa sekä palon että savukaasujen leviämistä. E-palopelti on tarkoitettu estämään savukaasujen leviämisen tilasta toiseen ilmanvaihtokanavan kautta.

Palopelleissä on vaihtoehtona kaksi erilaista toimintamekanismia: manuaalinen palopelti tai toimilaitteella toimiva palopelti. Palosulake on yksi manuaalisista mekanismeista, joka tunnistaa tulipalon myötä kohonneen lämpötilan ja sulkee pellin.

Ilmavirran säätö

Ilmastointikanavissa kulkevaa ilmavirtaa voidaan säätää säätöpeltien ja sälepeltien avulla. Sälepellit soveltuvat myös ilman sekoittamiseen.

Onnisen valikoimaan kuuluvat myös varmatoimiset sulkupellit, joiden avulla ilmavirta voidaan sulkea kokonaan tiiviisti. Sulkupellit ovat toimintamekanismiltaan manuaalisia tai moottorilla toimivia.

Pyöreisiin ilmanvaihtokanaviin ja kanttikanaviin on molempiin tarjolla sopivia säätö-, säle- ja sulkupeltejä, joiden avulla kanavan ilmavirtaa voidaan säätää tai se voidaan sulkea.

Ilmavirtojen mittaus

Virtaussäätimet soveltuvat ilmavirtojen tarkkaan ja nopeaan mittaukseen ja säätöön.

Onniselta löytyvät myös erilaiset tarkastusluukut.

Säätö- ja palopeltien toimilaitteet

Toimilaitteet, kuten peltimoottori on tarkoitettu ilmastointipeltien ohjaamiseen. Peltimoottoreita on saatavilla auki-kiinni toimintaperiaatteella jousella ja ilman jousta, sekä jatkuvasääteisenä.

Palopellit ja säätöpellit tunnetuilta merkeiltä

Palo- ja säätöpeltien valinta pohjautuu tavallisesti suunnittelijan kohteeseen tekemiin suunnitelmiin. Usein peltien valinnassa kiinnitetään huomiota myös tuttuun merkkiin ja hyvään asennettavuuteen. Onniselta löytyy palopellit ja säätöpellit tunnetuimmilta laatumerkeiltä kuten:

Tervetuloa hankkimaan IV-tuotteet Onniselta! Meillä IV-myyjiemme vankka osaaminen on tukenasi hankinnoissa ja saatavilla on erittäin laaja valikoima tuotteita kilpailukykyiseen hintaan.

Onninen Express -myymälät palvelevat ympäri Suomen, ja hankinnat saa halutessaan tehtyä kätevästi myös Onnisen verkkokaupan kautta. Uudeksi asiakkaaksi voi rekisteröityä täältä

Ilmanvaihdon säätö- ja palopellit

Tulipalon sattuessa palopellit estävät palon ja savukaasujen leviämisen ilmanvaihtokanavien välityksellä. Säätöpellit ja sulkupellit puolestaan toimivat ilmavirran sulku- ja säätöpeltinä ilmastointikanavissa. Onnisen säätö- ja palopeltien valikoima vastaa erityisen hyvin IV-urakoitsijoiden, LVI-urakoitsijoiden ja alan jälleenmyyjien tarpeisiin.