Varm- och värmevatten

Tillgänglighet
Varumärke
Miljömärkning
Nya produkter
Reservdel
Visa arkiverade produkter

Käyttö- ja lämmitysvesi

Lämpö ja vesi ovat tärkeitä tekijöitä talotekniikassa. Vettä käytetään moneen eri tarkoitukseen. Käyttövesi on nimensä mukaisesti käyttöön tarkoitettua vettä; käyttövettä tarvitaan muun muassa juomavedeksi, peseytymiseen, WC:n huuhteluun sekä pyykkien ja astioiden pesuun. Veden avulla myös lämmitetään rakennuksia ja sisäilmaa vesikiertoisella lämmitysjärjestelmällä. Lämmitysvesi lämmitetään ja veden avulla lämpö siirretään esimerkiksi lattialämmitysjärjestelmään tai radiaattoriin. Käyttö- ja lämmitysveden käsittelyyn tarvitaan erilaisia vaiheita ja välineitä, kuten vedenlämmittimiä, lämminvesivaraajia, painesäiliöitä, vesipumppuja ja vedensuodattimia.

Vedenlämmittimet ja lämminvesivaraajat

Vedenlämmittimet ja lämminvesivaraajat eli boilerit lämmittävät ja varastoivat käyttövettä. Tehokas lämminvesivaraaja varmistaa, että lämmin käyttövesi on riittävää omakotitaloissa, rivitaloissa ja mökeillä. Käyttöveden lämmittimen valinnassa tärkeintä on ottaa huomioon lämpimän veden käyttötarve, johon vaikuttaa esimerkiksi käyttäjien määrä ja veden käyttötavat. Pieni vedenlämmitin soveltuu hyvin esimerkiksi mökille keittiöön, iso lämminvesivaraaja taas tarvitaan perheen käyttövesitarpeisiin. Lämminvesivaraaja voidaan asentaa seinälle, keittiössä altaan alle tai lattialle esimerkiksi saunan lauteiden alle. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi Gebwell lämminvesivaraajat, Jäspi lämminvesivaraajat sekä Nibe lämminvesivaraajat. Vedenlämmittimien varusteiden avulla vedenlämmittimen huolto sujuu helposti.

Painesäiliöt ja vesipumput

Painesäiliötä käytetään muun muassa omakotitaloissa ja mökeillä painevesijärjestelmässä. Painevesisäiliö tasaa vesipumpun käyntiä ja lisää vesimäärää. Painevesijärjestelmä säästää vesipumppua vähentämällä pumpun turhia käynnistämisiä. Näin vesipumpun käyttöikä pitenee. Valikoimastamme löytyy painesäiliöt, painevesisäiliöt sekä kalvopainesäiliöt esimerkiksi Pumppulohjalta ja Grundfosilta.

Vesipumpuilla vettä saadaan siirrettyä paikasta toiseen helposti. Esimerkiksi puutarhapumpuilla ja vesiautomaateilla vettä saadaan nostettua järvestä tai kaivosta. Tyhjennys- ja työmaapumpuilla vesi saadaan pumpattua pois halutusta paikasta. Näiden lisäksi Onniselta löytyy:

Pumppuvalikoimaamme kuuluu muun muassa Wilo vesipumput, Xylem vesipumput ja Grundfos vesipumput.

Vedensuodattimet ja vuotovahdit

Aina veden laatu ei ole riittävää juomavedeksi tai veden mukana saattaa tulla kodinkoneita rikkovaa likaa. Näihin haasteisiin ratkaisuna on vedensuodatin. Erilaisilla vedensuodattimilla veden laatua voidaan parantaa. Järvivesisuodatin suodattaa pois luonnonvesien roskat tai desinfioi veden UV-säteilyn avulla. Käyttöveden suodatin estää hiekkaa ja likaa pääsemästä putkistoon ja siten kodinkoneisiin ja hanoihin. Samalla vedenlaatu paranee merkittävästi.

Vesi voi aiheuttaa myös hankaluuksia. Vesivuodot voivat tulla kalliiksi, joten niiden havaitseminen aikaisessa vaiheessa on tärkeää. Tämä onnistuu vuotovahdeilla. Vuotovahti, vuodonilmaisin ja vuotohälytin auttavat ehkäisemään vesivahinkoja. Vesivuotovahdit voivat vuodon havaitessaan sulkea päävesijohdon ja hälyttää vuodosta. Älykkään vesianturin ja sovelluksen avulla vuotohälytin voi ilmoittaa vuodosta kätevästi puhelimeen.

Onnisen valikoimasta löytyy kaikki tarvittava käyttö- ja lämmitysveden käsittelyyn. Tervetuloa tutustumaan!