11 Installationsrör, rörlaggningsmateriel och skyddslang

Tillgänglighet
Varumärke
Miljömärkning
Ursprungsmärkningar
Nya produkter
Reservdel
Märkspänning
Monteringsmetod
Sammansättning
Bredd
Modell/Utförande
Höjd
Form
Innerdiameter
Lämplig för
Antal enheter
Visa arkiverade produkter

Asennusputket, putkitustarvikkeet ja suojaletkut

Asennusputket ovat olennainen osa sähköasennuksia, oli kyse sitten uppo- tai pinta-asennuksista. Kaapelit suojataan rakenteisiin putkien sisään. Laadukkaat ja oikein valitut putket tekevät asennustöistä sujuvammat ja asennuksista turvalliset ja pitkäikäiset.

Asennusputket muovia

Muoviputken materiaali valitaan käyttökohteen vaatimusten perusteella. Yleisimpiä muoviasennusputkia ovat taipuisa TAM ja jäykkä JM putki. Saatavilla on uppoasennuksiin, betonivaluun, onteloihin ja kivirakenteisiin sopivia putkia. Muovisia asennusputkia on saatavilla eri materiaaleista valmistettuina PVC, PPE polyolefiini, polypropeeni, PA polyamidi. Halogeenivapaa asennusputki sopii teollisuustiloihin tai muihin kohteisiin joissa halutaan korkeampaa paloturvallisuutta. Muoviputkia on saatavilla myös rikki- ja fosforivapaina sekä UV-säteilyn kestävinä.

Asennusputket metallia

Metalliset asennusputket ovat kestäviä ja suojaavat kaapeleita tehokkaasti mekaaniselta rasitukselta erityisesti, kun kaapeleita vedetään pinta-asennuksena. Korkea kotelointiluokka (IP) saavutetaan putkiin sopivilla liittimillä. Metalliputkilla on myös hyvä öljyn- ja liuotinkestävyys. Metalliputket tarjoavat hyvän EMC-häiriösuojan. Putkia löytyy myös paloluokituksella.

Asennusputken osat

Putkiasennus vaatii viimeistelyyn asennusputkien lisäksi erilaisia lisätarvikkeita. Kestävät mutkat voidaan toteuttaa valmiiksi taivutetuilla kaarilla. Jatkomuhvia tai holkkia käytetään asennusputkien jatkamiseen. Muhvi kiinnittyy joko lukitusjousella, liimarenkaalla tai kierteillä. Muovisilla putkenpäätteillä suojataan kaapeleita mekaaniselta rasitukselta putken reunaa vasten. Erilaiset liittimet kiinnittävät putket tiiviisti yhteen luoden asennukselle korkean kotelointiluokan. Nysä kiinnittää putken jako- ja liitäntärasioihin.

Asennusputket alan johtavilta valmistajilta:

  • Pipelife
  • Flexicon
  • OBO Betterman
  • Hellerman Tyton
  • Dietzel Univolt

Uppoasenteiset jako- ja liitäntärasiat

Uppoasennuksissa kytkimet ja pistorasiat asennetaan liitäntärasioihin. Asennusputket tuovat kaapelit näihin rasioihin. Uppoasenteiset liitäntärasiat yhdistävät kaapelivedot ja jakavat johdotukset tarvittaviin kohteisiin. Kojerasioissa voi olla nysät kiinteinä asennusputkia varten tai valmiit paikat irtonysille.

Uppojako- ja liitäntärasiat alan johtavilta valmistajilta

  • ABB
  • Schneider Electric
  • Spelberg
  • Ensto
  • OBO Betterman

Onnline – Laadukas tuotesarja ammattilaisille

Monipuolista Onnline –tuotesarjaa täydentää hyvä valikoima asennusputkia. Saatavilla on jäykkiä ja taipuisia muoviputkia useissa eri pituuksissa.

Kaikki asennusputket ja putkitustarvikkeet löytyvät Onniselta. Yli 50 Express noutomyymälää palvelee ammattilaisasiakkaita ympäri Suomen. Onnisen Verkkokauppa on avoinna vuorokauden ympäri. Rekisteröidy verkkokaupan asiakkaaksi tästä. Tervetuloa tutustumaan!