Laddstation För Hemmet

Tillgänglighet
Varumärke
Miljömärkning
Nya produkter
Reservdel
Märkspänning
Monteringsmetod
Modell/Utförande
Strömtyp
Typ av tillbehör/reservdel
Antal poler
Material hus/kapsling/stomme
Laddningsström
Anslutning installationssida
Märkström
Visa arkiverade produkter

Sähköauton lataus

Sähköautoilun suosio kasvaa voimakkaasti. Vuonna 2020 Suomessa on yli 6000 täyssähköautoa ja yli 30000 ladattavaa hybridiautoa. Sähköajoneuvojen etuja ovat ajonaikainen päästöttömyys, hyvä energiatehokkuus, pienet laskennalliset hiilidioksidipäästöt, hiljainen toiminta sekä mahdollisuus käyttää uusiutuvaa energiaa. Latausta vaativien autojen lisääntyessä, tarve latausasemille kasvaa.

Latauspisteen asentaminen kotiin, taloyhtiöön tai työpaikalle mahdollistaa sähköauton latauksen siellä missä autoilija eniten liikkuu. Sähköauton latausasemaa hankittaessa täytyy ottaa huomioon niin auton, latausaseman kuin asennuskohteena toimivan kiinteistön tai paikan tarpeet. Valinnassa auttaa sähköurakoitsija, joka tekee alkukartoituksen, ja etsii sopivan ratkaisun.

Kotilataus

Kotilataus on hidasta, yön yli kestävää latausta. Kotilatausasemat ovat yleensä 16 A (1- tai 3-vaiheisia) nimellisteholtaan 3,7-11 kW.

Edut:

  • edullinen
  • helppo asentaa
  • sopii kotitalouteen, pientaloyhtiöön ja yrityksille.

Puolijulkinen latausasema

Taloyhtiöissä tai työpaikoilla, jossa useampi henkilö lataa samasta asemasta, tulee valita älykäs latausasema. Vaihtovirta AC-latausasemien nimellisteho on tyypillisesti 22 kW.

Edut:

  • käyttäjän tunnistautuminen
  • raportointi käyttäjille
  • vaivaton laskutuskäytäntö
  • energiamittaus
  • sähkökuorman hallinta.

Julkinen latausasema / pikalataus

Pikalatauspisteet ovat nopeita, yleensä pääteiden varsilta löytyviä latausasemia. Nämä tasavirta DC-latausasemat ovat teholtaan 50-150, jopa 350 kW. Pikalatauksen liitintyyppejä ovat CCS, CHAdeMO ja Tesla Supercharger. Keskon K-lataus on koko maan kattava sähköauton latausasemaverkosto. Lähimmät latauspisteet löytyvät helposti sovelluksen avulla.

Peruslatauspisteiden tyypillisimmät latauskaapelit ja – pistorasiat ovat TYPE1 ja TYPE2. Latauskaapeli voi olla lataus-asemassa kiinteänä tai erillinen kaapeli joka kytketään latauspisteen latauspistorasiaan.

Onniselta löydät sähköauton latausasemat ja -tarvikkeet alan parhailta merkeiltä:

Onnline – Asiantuntijoilta ammattilaisille

Laadukkaat Onnline latausasematarvikkeet ovat saatavilla vain Onniselta. Sarjaan kuuluvat asennuspylväät, lattiakiinnikkeet, sovitelevyt latausasemille, kytkentäkotelot, sade- ja törmäyssuojat. Onnline tuotteet sopivat kaikille yleisimmille latauspisteille.

Onninen on luotettava kumppani sähköauton latauspisteen hankinnassa. Sähköauton latausasemia ja tarvikkeita on saatavilla runsaasti suoraan Express – myymälöistä, keskusvarastosta ja verkkokaupasta. Muut tuotteet ovat saatavilla nopeana toimitusmyyntinä.

Yli 50 Express noutomyymälää palvelee ammattilaisasiakkaita ympäri Suomen. Onnisen Verkkokauppa on avoinna vuorokauden ympäri. Tervetuloa tutustumaan!

Kirjautumalla pääset käyttämään sähköauton latausaseman ja aurinkosähkön valintatyökaluja!