Värmepumpar

Tillgänglighet
Varumärke
Miljömärkning
Ursprungsmärkningar
Hållbarhet
Nya produkter
Reservdel
Bredd
Modell/Utförande
Höjd
Typ av tillbehör/reservdel
Material hus/kapsling/stomme
Material tank panna/beredare
Material
Aktiv princip
Ansluten last från/till
Tillbehör för direktuppvärmd panna
Visa arkiverade produkter

Lämpöpumppu on hyvä vaihtoehto kiinteistön lämmitykselle.

Lämpöpumput ovat kasvattaneet valtavasti suosiotaan eikä suosion hiipumista ole odotettavissa lähivuosina. Lämpöpumput lämmittävät sisäilmaa tai käyttövettä ottamalla energiaa ulkoilmasta, talon ilmanvaihtoputkiston poistoilmasta, maasta, vedestä tai kalliosta. Lämpöpumppujen hyödyt ovat erinomaiset. Niiden avulla saavutetaan taloudellista säästöä, kun energiakustannukset pienenevät. Näin esimerkiksi taloyhtiöissä voidaan laskea yhtiövastikkeita lämpöpumppuihin siirtymisen ansiosta. Samalla myös ympäristön kuormitus vähenee.

Lue juttu: energiaremonteilla energiatehokkuus lisääntyy ja päästöt vähenevät..

Saneerauskohteissa voidaan hyödyntää kotitalousvähennystä lämpöpumpun asennustyöhön ja lämpöpumpun myötä kiinteistön jälleenmyyntiarvo usein kasvaa. Uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä lämpöpumpputeknologioita on valittavissa erilaisiin tarpeisiin. Erilaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi ilmalämpöpumput, poistoilmalämpöpumput, maalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput. Lämpöpumppuja hyödynnetään myös kaupan ja teollisuuden kiinteistöissä..

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumpulla sisätiloja voidaan lämmittää tai viilentää haluttuun lämpötilaan energiatehokkaasti. Ilmalämpöpumppu hyödyntää ulkoilmasta saatavaa lämpöenergiaa sisälämpötilan muuttamiseen. Ilmalämpöpumppu toimii myös ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana, tuloksena on raikas sisäilma. Toimivaan kokonaisuuteen tarvitaan ilmalämpöpumpun sisäyksikkö sekä ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö. Valikoimastamme löytyy ilmalämpöpumput laadukkailta merkeiltä:

Poistoilmalämpöpumput

Poistoilmalämpöpumppu eli PILP ottaa talteen kiinteistöstä poistettavaan ilmaan varastoituneen lämpöenergian. Tämän lämpöenergian avulla poistoilmalämpöpumppu lämmittää joko tuloilman, lämpimän käyttöveden tai vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän. Poistoilmalämpöpumppu tarvitsee tuekseen lisälämmönlähteen, kuten sähkölämmityksen tai puutakan. Joillakin poistoilmalämpöpumpuilla voidaan myös viilentää sisäilmaa. Kattavaan valikoimaamme kuuluvat Nilan-poistoilmalämpöpumput, NIBE-poistoilmalämpöpumput ja Bosch-poistoilmalämpöpumppu.

Maalämpöpumput

Maalämpöpumppu eli MLP hyödyntää maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta lämpöenergiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmitykseen. Maalämpö on suosittu tapa lämmittää ja siihen on helppo siirtyä kaikista eri lämmitystavoista. Maalämpöpumppu on ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen lämmitysjärjestelmä, eikä se vaadi paljoa huoltoa tai tarkistuksia. Dimplex-maalämpöpumput, NIBE-maalämpöpumput, Bosch-maalämpöpumput sekä Gebwell-maalämpöpumput löydät Onnisen monipuolisesta valikoimasta.

Ilmavesilämpöpumput

Vesi-Ilmalämpöpumppu VILP ottaa talteen ulkoilman lämpöenergiaa samalla tavalla kuin ilmalämpöpumppu. Tämä lämpöenergia siirretään veteen, joka lämmittää sisätiloja ja usein myös käyttövettä vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kautta. Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä vaihtoehto silloin, kun maalämpöpumppua ei ole mahdollista asentaa tontin rajoitteiden vuoksi tai jos etsitään edullisempaa lämmitysvaihtoehtoa. Tutustu laadukkaisiin merkkeihin Onnisen valikoimassa:

Lämpöpumppujen tarvikkeet

Lämpöpumppujen asennuksessa tarvitaan erilaisia asennustarvikkeita. Erityyppiset lämpöpumput asennetaan eri tavoilla, ja jokaiselle asennukselle on saatavilla omat tarvikkeensa. Onnisen valikoimasta löydät ilmalämpöpumppujen tarvikkeet, maalämpöpumppujen tarvikkeet, ilmavesilämpöpumppujen tarvikkeet sekä lämpöpumppujen asennuskanavat. Tervetuloa tutustumaan lämpöpumppujen ja tarvikkeiden valikoimaamme!

Värmepumpar

Energiatehokkaista lämpöpumpuista on tullut suosittu lämmitysmuoto niin yksityisissä kodeissa kuin esimerkiksi kaupan ja teollisuuden kiinteistöissäkin. Pumppujen toiminta perustuu ulkoilmasta, rakennuksen poistoilmasta tai esimerkiksi maasta otettavaan energiaan, jolla lämmitetään kohteen sisäilmaa tai käyttövettä. Lämpöpumpuilla voidaan saavuttaa taloudellista säästöä energiakulujen laskiessa – samalla pienennetään ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta. Pumpun asentamisella on usein myös positiivinen vaikutus kiinteistön arvoon. Onniselta hankit laadukkaat ja luotettavat lämpöpumput tunnetuilta valmistajilta sekä kaikki tarvittavat lisävarusteet. Toimitamme laitteita myös suurempiin projekteihin – kysy tarvittaessa lisää myyjiltämme.

Artikkeleita energiatehokkuudesta