Installationsprodukter

Tillgänglighet
Varumärke
Miljömärkning
Nya produkter
Reservdel
Visa arkiverade produkter

Asennustuotteet

Oikein valitut asennustuotteet ovat edellytys onnistuneille sähköasennustöille. Laadukkaat sähköasennustarvikkeet lisäävät kohteen käyttömukavuutta ja – ikää sekä parantavat turvallisuutta. Käytettävä sähkötarvike tulee aina valita huolellisesti kohteen käyttövaatimukset huomioiden. Onnisen sähkötuotevalikoimasta löytyy yli 20000 asennustuotetta. Onninen on luotettava täsmätoimittaja, jonka kautta saa kaikki tarvittavat sähkötarvikkeet yhdestä paikasta Express – myymälästä noudettuna tai työmaalle toimitettuna.

Asennusputket, putkitustarvikkeet ja suojaletkut

Asennusputkia käytetään kaapelien suojaukseen sähköasennustöissä. Valittavissa on jäykät ja taipuisat muoviputket sekä metallista valmistetut putket. Tästä ryhmästä löytyy myös uppo-asennettavat jakorasiat ja liitäntärasiat.

Kiinnitystarvikkeet

Sähköasennustöissä tarvitaan monenlaisia kiinnitystarvikkeita. Kiinnitystarvikkeita ovat lyönti-, ruuvi- tai naulakiinnikkeet, johdinsiteet eli nippusiteet, kaapelikiinnikkeet, sähkön putkikiinnikkeet ja kiinnityskiskot.

Kaapelitiet

Kaapelit voidaan ohjata kohteessa eri paikkoihin kaapeliteiden avulla. Etuna on, ettei yksittäisille kaapeleille tarvita kiinnitystä sekä kaapeleita voidaan lisätä myöhemmin olemassa olevaan kaapelitiehen. Johtotiejärjestelmään kuuluvat levyhyllyt, tikashyllyt, lankahyllyt, johdoskourut, kosketinkiskot ja johtokanavat

Pinnalliset jako- ja liitäntärasiat

Jakorasioilla yhdistetään kaapelivetoja ja kojeita asennuskohteessa. Pinnallinen jakorasia asennetaan suoraan halutulle pinnalle, yleensä seinälle. Ulos asennettavat jakorasiat ovat säänkestävä korkealla kotelointiluokalla. Yleisimpiä jakorasioita on ABB AP9.

Tiivistystarvikkeet

Holkkitiivisteet pitävät keskuksiin ja laitteisiin syötetyt kaapelit siististi ja turvallisesti paikoillaan. Kaapeliläpiviennit suojataan ja vahvistetaan kalvotiivisteillä ja supistajilla.

Sisäjohtoliittimet

Sisäjohtoliittimiin kuuluvat sähkökeskuksissa käytettävät riviliittimet, jakorasiatarvikkeet kuten Wagon rasialiittimet, maadoitus- ja potentiaalintasaustarvikkeet sekä muut liitostarvikkeet, kuten kytkentäliittimet, pistoliittimet, johdinmerkinnät ja johtosarjat.

Upotettavat ja pinnalliset kytkimet ja merkkivalokalusteet

Kytkimillä ohjataan kiinteistön sähkölaitteita, yleensä valaistusta. Valaisinkytkin on olennainen osa kun vaikutetaan sisustukseen ja kohteen yleisilmeeseen asennustarvikkeilla. Pinnallinen kytkin asennetaan suoraan pinnalle, yleensä seinälle, ilman jakorasiaa. Upotettavat kytkimet vaativat seinän tai katon sisään asennettavan jakorasian jonka sisään kytkimen runko mahtuu. Upotettava kytkin on matalampi profiililtaan sekä asennuskaapeli on myös piilossa.

Upotettavat ja pinta-asennettavat pistorasiat

Pistorasia on myös näkyviin jäävä sähkökaluste jolla voidaan vaikuttaa kohteen yleisilmeeseen. Pistorasioita tulee olla riittävä määrä käyttökohteen tarpeeseen sekä niiden tulee olla käytännöllisesti sijoitettu ja helppokäyttöisiä. Upotettava pistorasia asennetaan pinnan sisään kojerasiaan. Pinta-asennettava pistorasia asennetaan suoraan halutulle pinnalle.

Kellokytkimet, termostaatit ja valaistuksenohjaus

Valonsäädin eli himmennin ohjaa valaistuksen määrää portaattomasti. Valonsäädin voi olla myös DIN-kiskoon asennettava keskussäädin. Lämmityksen termostaatti seuraa lämpötilaa ja ohjaa lämmityslaitteita. Liiketunnistimet ja läsnäolotunnistimet ohjaavat sähkölaitteita havaitessaan liikettä lisäten kohteen turvallisuutta ja käyttömukavuutta.

Väylä- ja kiinteistöautomaatiojärjestelmät

Kiinteistöautomaatio ohjaa teollisuus-, liike- ja asuinrakennusten valaistus-, lukitus-, kulunvalvonta-, lämmitys-, valvonta-, hälytys- ja ilmanvaihtojärjestelmiä automaattisesti.

Onnline – asiantuntijoilta ammattilaisille

Monipuolisen Onnline tuotesarjan asennustarvikkeet ovat saatavilla vain Onniselta. Valikoimaan kuuluvat taipuisat ja jäykät asennusputket, kaapelikiinnikkeet, asennuslistat ja –kanavat, voimapistorasiat sekä jatkojohdot.

Sähköasennustuotteet löytyvät Onniselta. Yli 50 Express noutomyymälää palvelee ammattilaisasiakkaita ympäri Suomen. Onnisen Verkkokauppa on avoinna vuorokauden ympäri. Rekisteröidy verkkokaupan asiakkaaksi tästä. Tervetuloa tutustumaan!