Kompressorit

Saatavuus
Tuotemerkki
Näytä poistuneet tuotteet

Kylmäjärjestelmien kompressorit

Onnisen kylmäjärjestelmien kompressorit jakaantuvat hermeettisiin, semi-hermeettisiin ja scroll kompressoreihin. Kaikki kompressorit ovat hermeettisiä eli ilmatiiviitä, mutta niiden rakenne määrittelee erilaiset nimitykset.

Hermeettiset kompressorit

Täysin ilmatiiviit tai suljetut, kiinnihitsatun metallikuoren sisällä olevat kompressorit luokitellaan hermeettisiin kompressoreihin. Näitä käytetään pienissä kylmälaitteistoissa, joiden jäähdytystehot ovat pieniä. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi jääkaapit, omakoneelliset tiskialtaat ja pakastealtaat. Sähkömoottori on asennettu kompressorin ylä- tai alapuolelle. Kompressoreiden kyljessä on liitäntäkotelo, jossa sijaitsee lämpösuoja. Erillisessä kotelossa voi olla myös käynnistyskondensaattori, johon tuodaan kompressorin yksivaiheinen syöttö. Kotelolta lähtee syöttöjohto liitäntäkoteloon.

Tutustu Danfossin hermeettisiin kompressoreihin verkkokaupassamme.

Semi-hermeettiset eli puolihermeettiset kompressorit

Puolihermeettiset kompressorit ovat yleensä mäntäkompressoreita, ja niitä käytetäänkin yleisesti kaupan kylmälaitteistoissa ja keskisuurissa teollisuuden jäähdytyksissä. Mäntäkompressorin voi avata työkalulla ja kolmivaiheisten puolihermeettisten kompressoreiden venttiileitä, venttiilinkansia ja suodattimia voidaan tarpeen mukaan vaihtaa. Semi-hermeettisen kompressorin sähkömoottorin yläpuolella olevaan muoviseen sähkökoteloon kytketään sähkömoottorin syöttö. Kompressorin moottori voidaan kytkeä tähti- ja kolmiokytkennällä tuotteen mukana tulevilla kytkentäliuskoilla.

Kun kompressoreiden konehuone on sijoitettuna ulos, joudutaan Suomessa öljy lämmittämään öljynkierron varmistamiseksi. Jos kompressori jäähdyttää useampia kylmähuoneita, voidaan käyttää tehonsäätökansia useampi sylinterisissä kompressoreissa.

Digitaaliset Scroll kompressorit

Venttiilittömässä kierrukka-kompressori Scrollissa kompressori ja sähkömoottori on hitsattu metallikuoreen. Digitaalisissa kompressoreissa sähkön ottoteho on optimoitu. Tutustu Copelandin Scroll kompressoreihin verkkokaupassamme.