Kotimainen Onninen

Onninen on teknisessä tukkukaupassa toimiva merkittävä kotimainen yritys ja markkinajohtaja Suomessa. Sillä on 110 vuoden kokemus alalta. Mittava kokemus tuo mukanaan pitkäjänteisyyttä ja luotettavuutta.

110 vuotta kotimaista työtä

Onninen on ollut mukana rakentamassa Suomea 110 vuotta: juuremme ulottuvat vuoteen 1913, jolloin Alfred Onninen perusti putkiasennusliikkeen Turkuun. Putkiasennuksista siirryttiin nopeasti tekniseen tukkukauppaan laajalla rintamalla. Vuosikymmenten myötä Onninen on laajentanut LVI-tuotteiden lisäksi sähköön ja muille merkittäville tuotealueille.

Juhlimme merkkivuottamme työn merkeissä. Kiitos, että olet ollut mukanamme kuluneet vuodet ja valitset kotimaisen Onnisen.

Merkittävä asema yhteiskunnan toiminnan turvaajana ja suuri työllistäjä

Onnisella on vahva jalanjälki Suomessa: maksamme verot Suomeen ja olemme omalta osaltamme tekemässä Suomesta parempaa asuinympäristöä.

Onninen on merkittävä työllistäjä. Työllistämme eri puolilla Suomea noin 1 400 henkilöä. Vuodesta 2016 olemme kuuluneet K-ryhmään eli meidät omistaa suomalainen Kesko. Keskossa on noin 18 000 työntekijää ja se on Suomen suurimpia työnantajia. Kehitämme jatkuvasti paikallista osaamista. Tutustu työmahdollisuuksiin Onnisella.

Kotimaisena toimijana pystymme toimittamaan tuotteita ja ratkaisuja huoltovarmuuden ja Suomen kriittisten toimintojen ylläpitämiseksi.

Kotimaisuus on meille myös vastuullisuutta, ja edistämme vastuullisia ratkaisuja muun muassa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Vastuullisuus on meille osa jokapäiväistä työtä. Kun toimimme lähellä asiakkaitamme, pystymme pitämään kuljetusten päästöt pieninä. Kalustomme käyttävät muun muassa sähköä ja biokaasua. Optimoimme kuljetuksia ja tuotteiden virtaa asiakkaidemme puolesta ja vähennämme yhdessä hiilijalanjälkeä. Lue lisää vastuullisuudesta Onnisella.

Investoimme Suomeen ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti esimerkiksi Onninen Express -myymäläverkostoamme laajentamalla.

Kesko rakentaa Hyvinkäälle uuden logistiikkakeskuksen, josta valtaosa tulee Onnisen käyttöön. Yli 80 000 neliömetrin uusi logistiikkakeskus valmistuu vaiheittain vuosien 2025–2030 aikana. Se tulee korvaamaan Onnisen nykyisen Hyvinkäällä sijaitsevan logistiikkakeskuksen ja siitä tulee noin 400–500 logistiikan ammattilaisen työpaikka. Lue lisää uudesta logistiikkakeskuksesta.

Paikallista palvelua ja osaamista

Olemme lähellä asiakkaitamme. Meillä on alan laajin myymäläverkosto ja koko Suomen kattava tekninen myynti. Toimimme 47 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Verkostomme käsittää 55 Onninen Express -myymälää.

Tarjoamme kotimaista asiantuntijuutta asiakkaillemme. Asiantuntijamme niin teknisessä myynnissä kuin Onninen Express -myymälöissä tuntevat paikalliset tarpeet.

Meidän kanssamme asiointi sujuu helposti ja hommat hoituvat 24/7. Onniselta on helppo ostaa verkon kautta tai Onninen Express -myymälästä 47 paikkakunnalla ympäri Suomea. Tekninen myynti palvelee laajemmissa tuotehankinnoissa ja isoissa projekteissa.

Asiointi Onninen Express -myymälässä on sujuvaa. Paketit luovutetaan digitaalisen järjestelmän avulla. Tuotteet voi kerätä Onninen Express -myymälässä omaan älypuhelimeen ladatulla Onnisen mobiilisovelluksella, mikä helpottaa ja nopeuttaa asiointia sekä tuotteiden valintaa.

Verkkokauppamme on räätälöity suomalaisen rakentamisen tarpeisiin, ja kehitämme digipalveluita yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Onnisella on hyvä toimitusvarmuus. Tehokkaat logistiset palvelumme tuovat tuotteet nopeasti. Kattava logistinen verkosto varmistaa, että asiakas saa tuotteet oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan. Tuomme tuotteet suoraan työmaalle, asiakkaan varastoon tai noudettavaksi Onninen Express -myymälästä.

Toimintaamme ohjaa vahva asiakaslähtöisyys. Asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen ja asiakaspalvelun jatkuva kehittäminen ovat meille tärkeitä.

Kotimainen Onninen

Tiesitkö, että…

  • Onninen työllistää Suomessa noin 1 400 henkilöä. Henkilökuntaa on 47 paikkakunnalla. Eteläisin Onnisen toimipaikka on Raaseporissa, pohjoisin Rovaniemellä, läntisin Maarianhaminassa ja itäisin Joensuussa.
  • Meillä on 55 Onninen Express -myymälää. Myymälät palvelevat yritysasiakkaita ympäri Suomen. Myymälöissä on LVI-, sähkö-, kylmä- ja energia-alan tuotteita.
  • Onninen on 110-vuotias suomalainen yritys. Alfred Onninen perusti yrityksen Turussa vuonna 1913. Tänä päivänä Onninen on osa K-ryhmää.
  • Onninen on teknisessä tukkukaupassa toimiva kotimainen yritys. Se on Suomessa alansa markkinajohtaja. Onninen palvelee teknisen tukkukaupan yritysasiakkaita.
  • Onnisella on laajat laatu- ja ympäristöjärjestelmät. Onnisella on ISO 9001 -sertifioitu laatujärjestelmä ja ISO 14001 -sertifioitu ympäristöjärjestelmä. Onnisella on myös ISO 45001 -sertifioitu työterveys- ja -turvallisuusjärjestelmä.

Kotimaisuus Onnisen toiminnassa