Lämmitys

Näytä poistuneet tuotteet
Saatavuus
Tuotemerkki
Uutuustuotteet
Varaosa

Lämmitys

Lämmitystä tarvitaan kaikissa kiinteistöissä: asuinhuoneistoissa, toimistoissa, teollisuuden rakennuksissa ja julkisissa tiloissa. Suomen oloissa lämmitys vie suuren osan kiinteistöjen energiantarpeesta. Lämmityksen tarkoituksena on sisätilojen tai käyttöveden lämmitys. Lämmitys pitää sisällään lämpöenergian tuottamisen, varastoinnin, siirron ja jaon. Lämpöenergiaa saadaan esimerkiksi polttamalla polttoaineita, keräämällä auringon säteilystä, hyödyntämällä maahan varastoitunutta energiaa tai sähköllä. Lämmön tuottamisen lisäksi lämpöä varastoidaan myöhempää käyttöä varten, siirretään käyttöpaikalle ja jaetaan esimerkiksi sisätilan eri osiin. Lämpöä kuljetetaan väliaineen, yleensä ilman tai veden, avulla.

Lämmitysjärjestelmä tarpeen mukaan

Lämmitysjärjestelmä tulee valita käyttökohteen mukaan tarpeeseen perustuen. Paras lämmitys riippuu monesta tekijästä. Lämmitys kotiin on erilaista järjestää kuin esimerkiksi lämmitys toimistoon. Lämmitysvalinta vaikuttaa asumismukavuuteen, käytön helppouteen ja käyttökustannuksiin. Tarpeen mukainen lämmitys on toimiva ja energiatehokas. Energiatehokas lämmitys on tärkeä, sillä se säästää sekä lämmityskustannuksia että ympäristöä. Ympäristöystävällinen lämmitys kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Myös hukkalämmön hyödyntäminen lisää ympäristöystävällisyyttä.

Erilaisia lämmitysmuotoja

Lämmitysmuotoja on monia erilaisia. Lämpöpumput hyödyntävät maan, veden tai ilman sisältämää lämpöenergiaa sähkön avulla. Ilmalämpöpumput ovat kasvattaneet suosiotaan lämmitysmuotona hurjasti ja alan ammattilaisille on kysyntää. Lämpöpumppuja on saatavilla muun muassa seuraavilta merkeiltä:

Aurinkolämpökeräimillä

kerätään auringon tuottamaa

aurinkolämpöä

ympäristöystävällisesti.


Lämpöpatterit

eli

radiaattorit

lämmittävät sisäilmaa vesikiertoisesti tai sähkötoimisesti. Onniselta löydät lämpöpatterit

Onnlinelta

,

Formatermilta

ja

Purmolta

. Valikoimastamme löytyy myös tarvittavat

patteriventtiilit ja patteritermostaatit

.


Lattialämmitys

on perinteisesti märkätiloissa hyödynnetty lämmitysmuoto, sillä se kuivattaa nopeasti kostean lattian. Lattialämmitys on hyvä lämmitysjärjestelmä myös muihin tiloihin, sillä se lämmittää sisäilmaa tasaisesti ja tuntuu miellyttävältä jalan alla. Lämmitysmuoto voi olla vesikiertoinen lattialämmitys tai sähkötoiminen lattialämmitys.


Onnisen valikoimasta löydät myös polttoaineita hyödyntävät lämmitysjärjestelmät:

öljypolttimet

,

kattilat

sekä

takat ja piiput

.

Paisuntasäiliöt

,

öljysäiliöt

ja tarvikkeet

kaukolämpöön

kuuluvat myös valikoimaamme. Tervetuloa tutustumaan!