Sammutus ja kastelu

Saatavuus
Tuotemerkki
Ympäristömerkki
Varaosa
Näytä poistuneet tuotteet

Paloturvallisuus

Turvallisuus on tärkeää sekä kotona että julkisissa tiloissa, työpaikoilla, toimistoilla, teollisuudessa ja työmailla. Paloturvallisuuteen kuuluu tulipalojen ehkäisy ja niihin valmistautuminen sekä palontorjunta vahingon sattuessa. Rakennusten paloturvallisuus pitää sisällään rakenteellisen paloturvallisuuden sekä tulipaloihin valmistautumisen esimerkiksi palopostien ja palosammuttimien avulla. Onniselta löytyy sammutusvälineet ja tarvikkeet muun muassa näiltä luotettavilta merkeiltä:

Palopostit ja palopostikaapit

Pikapalopostit ovat osa alkusammutuskalustoa. Alkusammutuskaluston tulee olla helposti saatavilla ja hyvin merkittynä. Pikapaloposti soveltuu hyvin teollisuus- ja varastorakennuksiin sekä esimerkiksi kouluihin. Pikapalopostin valintaan vaikuttaa pikapalopostin letkun pituus. Letkun tulee riittää koko tilaan. Onnisen valikoimasta löytyy erilaiset pikapalopostit, pikapalopostikaapit, letkukelat ja letkukärryt sekä tarvittavat suuttimet, liittimet, nokkavipuliittimet ja venttiilit.

Sammuttimet

Käsisammutin on tärkeä osa toimivaa sammutuskalustoa. Sammuttimet perustuvat erilaisiin tekniikoihin ja soveltuvat siten erilaisiin paloihin ja tiloihin. Jauhesammutin on moneen paloon sopiva yleissammutin. Nestesammutin sammuttaa veden avulla, eikä sotke niin runsaasti kuin jauhesammutin. Nestesammutin ei kuitenkaan sovellu palaville kaasuille. Hiilidioksidisammutin sammuttaa tulipalon tukahduttamalla, eikä se sovellu ulkoilmaan. Vaahtosammutin soveltuu erityisesti palavien nesteiden sammutukseen. Pieni käsisammutin on hyvä varuste myös veneeseen tai autoon. Käsisammuttimen tarkastus tulee tehdä säännöllisin väliajoin, jotta sen toimivuudesta voidaan olla varmoja.
Sammutuspeite on hyvä lisä koteihin sekä laitoksiin ja yrityksien tiloihin. Sammutuspeite sopii hyvin keittiöön ja keittotiloihin, joissa palon mahdollisuus on suuri. Sammutusvälineillä turvataan sekä ihmiset että omaisuus suuremmilta vahingoilta. Paloturvakaapeilla tärkeä omaisuus voidaan turvata tulipalolta.

Huolehdi kodin, toimiston ja työmaan turvallisuudesta ja hanki laadukkaat sammutusvälineet Onniselta! Valikoimastamme löytyy myös kasteluletkut erilaisiin tarpeisiin sekä kotitalouksille että teollisuuteen.