Lämpöpumput

Saatavuus
Tuotemerkki
Ympäristömerkki
Uutuustuotteet
Varaosa
Leveys
Malli / Tyyppi
Korkeus
Tarvikkeen/varaosan tyyppi
Säiliön materiaali
Materiaali
Toimintaperiaate
Kytkentäteho
Lisätarvike läpivirtauslämmittimelle
Sisäyksikön malli
Näytä poistuneet tuotteet

Lämpöpumppu on hyvä vaihtoehto kiinteistön lämmitykselle.

Lämpöpumput ovat kasvattaneet valtavasti suosiotaan eikä suosion hiipumista ole odotettavissa lähivuosina. Lämpöpumput lämmittävät sisäilmaa tai käyttövettä ottamalla energiaa ulkoilmasta, talon ilmanvaihtoputkiston poistoilmasta, maasta, vedestä tai kalliosta. Lämpöpumppujen hyödyt ovat erinomaiset. Niiden avulla saavutetaan taloudellista säästöä, kun energiakustannukset pienenevät. Näin esimerkiksi taloyhtiöissä voidaan laskea yhtiövastikkeita lämpöpumppuihin siirtymisen ansiosta. Samalla myös ympäristön kuormitus vähenee. Energiaremonteilla energiatehokkuus lisääntyy ja päästöt vähenevät. Saneerauskohteissa voidaan hyödyntää kotitalousvähennystä lämpöpumpun asennustyöhön ja lämpöpumpun myötä kiinteistön jälleenmyyntiarvo usein kasvaa. Uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä lämpöpumpputeknologioita on valittavissa erilaisiin tarpeisiin. Erilaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi ilmalämpöpumput, poistoilmalämpöpumput, maalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput. Lämpöpumppuja hyödynnetään myös kaupan ja teollisuuden kiinteistöissä.

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumpulla sisätiloja voidaan lämmittää tai viilentää haluttuun lämpötilaan energiatehokkaasti. Ilmalämpöpumppu hyödyntää ulkoilmasta saatavaa lämpöenergiaa sisälämpötilan muuttamiseen. Ilmalämpöpumppu toimii myös ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana, tuloksena on raikas sisäilma. Toimivaan kokonaisuuteen tarvitaan ilmalämpöpumpun sisäyksikkö sekä ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö. Valikoimastamme löytyy ilmalämpöpumput laadukkailta merkeiltä:

Poistoilmalämpöpumput

Poistoilmalämpöpumppu eli PILP ottaa talteen kiinteistöstä poistettavaan ilmaan varastoituneen lämpöenergian. Tämän lämpöenergian avulla poistoilmalämpöpumppu lämmittää joko tuloilman, lämpimän käyttöveden tai vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän. Poistoilmalämpöpumppu tarvitsee tuekseen lisälämmönlähteen, kuten sähkölämmityksen tai puutakan. Joillakin poistoilmalämpöpumpuilla voidaan myös viilentää sisäilmaa. Kattavaan valikoimaamme kuuluu Nilan poistoilmalämpöpumput, NIBE poistoilmalämpöpumput ja Bosch poistoilmalämpöpumppu.

Maalämpöpumput

Maalämpöpumppu eli MLP hyödyntää maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta lämpöenergiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmitykseen. Maalämpö on suosittu tapa lämmittää ja siihen on helppo siirtyä kaikista eri lämmitystavoista. Maalämpöpumppu on ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen lämmitysjärjestelmä, eikä se vaadi paljoa huoltoa tai tarkistuksia. NIBE maalämpöpumput, Bosch maalämpöpumput sekä Gebwell maalämpöpumput löydät Onnisen monipuolisesta valikoimasta.

Ilmavesilämpöpumput

Vesi-Ilmalämpöpumppu VILP ottaa talteen ulkoilman lämpöenergiaa samalla tavalla kuin ilmalämpöpumppu. Tämä lämpöenergia siirretään veteen, joka lämmittää sisätiloja ja usein myös käyttövettä vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kautta. Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä vaihtoehto silloin, kun maalämpöpumppua ei ole mahdollista asentaa tontin rajoitteiden vuoksi tai jos etsitään edullisempaa lämmitysvaihtoehtoa. Tutustu laadukkaisiin merkkeihin Onnisen valikoimassa:

Lämpöpumppujen tarvikkeet

Lämpöpumppujen asennuksessa tarvitaan erilaisia asennustarvikkeita. Erityyppiset lämpöpumput asennetaan eri tavoilla, ja jokaiselle asennukselle on saatavilla omat tarvikkeensa. Onnisen valikoimasta löydät ilmalämpöpumppujen tarvikkeet, maalämpöpumppujen tarvikkeet, ilmavesilämpöpumppujen tarvikkeet sekä lämpöpumppujen asennuskanavat. Tervetuloa tutustumaan lämpöpumppujen ja tarvikkeiden valikoimaamme!