Kohti nollapäästöjä – Onninen aloitti jakelutoimitukset täyssähkökuorma-autolla

22.09.2020 05.30
Onninen kehittää logistisia ratkaisujaan ja on alan vastuullisena edelläkävijänä ottanut käyttöön täyssähkökuorma-auton, jolla hoidetaan jakelutoimitukset asiakkaiden kohteisiin pääkaupunkiseudulla. Sähkökuorma-autot ovat osa K-ryhmän tavoitetta vähentää päästöjään ja olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Samalla sähköistyvä logistiikka auttaa myös Onnisen asiakkaita saavuttamaan omat päästötavoitteensa.

Onnisen käytössä oleva uusi sähkökuorma-auto on toinen K-ryhmän hankkimista täyssähkökuorma-autoista, jotka ovat ensimmäiset Suomeen rekisteröidyt MAN:n piensarjavalmistamat sähkökuorma-autot. Onnisen toimituksia kuljettava sähkökuorma-auto liikennöi Helsingin Pasilan Onninen Mega Express -myymälän yhteydessä sijaitsevasta terminaalista käsin ja hoitaa jakelua pääkaupunkiseudulla. Kuorma-auton akun toimintamatka on noin 200 kilometriä.

”Haluamme olla teknisen tukkukaupan edelläkävijä myös ketterien jakelu- ja logistiikkapalvelujen kehittämisessä, mistä sähkökuorma-auto on uusin esimerkki. Tavoitteellinen työ päästöjen vähentämiseksi on tärkeää sekä Onnisella että asiakkaillamme julkisella ja yksityisellä sektorilla. Sähkökuorma-autojen avulla pystymme erittäin tehokkaasti vaikuttamaan logistiikan hiilijalanjälkeen”, Onnisen toimitusjohtaja Martti Forss perustelee uusinta hanketta.

Sähkön käyttäminen tavarajakelussa ei ole Onniselle uutta: osana logistiikan ketterää kehittämistä Onninen kokeili kesän aikana myös pakettien jakelua sähköavusteisella rahtipyörällä Helsingin kantakaupungin alueella. Uusia tapoja tarjota asiakkaalle ketteriä logistisia ratkaisuja kehitetään jatkuvasti.

”Sähkökuorma-auto on ympäristöystävällisempi jakeluvaihtoehto perinteisten kuorma-autojen rinnalle. Se toimii ketterästi ja tehokkaasti kaupunkiympäristössä, jossa välimatkat ovat lyhyitä ja nopeudet maltillisia. Kaupunkiympäristössä sähkökuorma-auton ehdoton valtti on myös hiljaisuus. Sähkökuorma-auto vähentää erittäin tehokkaasti kaupunkiliikenteen melua erityisesti työmaiden läheisyydessä, jossa liikenne on tyypillisesti vilkasta ja kaupunkilaisille aiheutuva meluhaitta suuri”, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimitusketjunhallinta- ja logistiikkajohtaja Mika Salmijärvi kertoo.

”Sähkökuorma-autot ovat saaneet työmailla innostuneen vastaanoton, mutta työ jatkuu. Etsimme jatkuvasti parhaita ja ympäristöystävällisempiä tapoja kehittää logistiikkaamme”, summaa Salmijärvi.

Ympäristöystävällinen lataus Onnisen pikalatauspisteillä

Toinen uusista täyssähkökuorma-autoista on K-ryhmän päivittäistavarakaupan käytössä ja toimittaa elintarvikkeita K-ruokakauppoihin. Molemmat autot ladataan Onnisen toimittamilla pikalatauspisteillä Vantaan Hakkilassa ja Pasilassa. Lataus tapahtuu ympäristöystävällisesti, sillä lataaminen tapahtuu täysin uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä. Akut voidaan esimerkiksi ladata täyteen yön aikana lähtöterminaalissa ja kantakaupungissa akku riittää koko työpäivän ajaksi.

Katso video sähkökuorma-autosta liikenteessä:

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Martti Forss, Onninen Suomi ja Baltia, puh. 0400 840 598, [email protected]
Viestintäjohtaja Jessica Diktonius, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimiala, puh. 040 7099176, [email protected]