Onninen kumppaniksi Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoteen – katse alan tulevaisuudessa

08.01.2019 07.00
Onninen ja Insinööriliitto solmivat kumppanuussopimuksen vuodelle 2019, jolloin Insinööriliitto täyttää 100 vuotta. Teknisen tukkukaupan rooli tulevaisuuden ratkaisujen tarjoamisessa on keskeinen: vahvan osaamisen avulla Onnisen asiantuntijat varmistavat, että uudet teknisen alan innovaatiot saavuttavat alan ammattilaiset kaikkialla Suomessa myös tulevaisuudessa.

Teknisessä tukkukaupassa toimivan suomalaisen Onnisen asiakkaita ovat muun muassa talotekniikkaurakoitsijat, vesi-, sähkö- ja liikenneinfran rakentajat ja teollisuuden toimijat sekä alan jälleenmyyjät.

”Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden kumppanuudella Onninen haluaa edelleen rakentaa yhdessä parempaa elinympäristöä ja muovata vahvasti myös alan tulevaisuutta”, kertoo Onnisen toimitusjohtaja Martti Forss.

”Uusien innovaatioiden ja tuotekehityksen tuloksena syntyneet ratkaisut tarvitsevat rinnalleen myös sanansaattajia, jotta Suomea rakentavat tuotteet saadaan täysimääräisesti asiakkaille ja sitä kautta käyttöön. Teknisen kaupan verkoston ja ammattilaisten rooli on keskeinen – meidän tulee olla suunnannäyttäjiä tulevaisuuteen ja kertoa erilaisista vastuullisista vaihtoehdoista omille asiakkaillemme”, jatkaa Forss.

Onninen on alan ainoa merkittävä kotimainen toimija ja työllistää Suomessa noin 1 200 henkilöä.

”Insinööriliitto täyttää sata vuotta 2019. Juhlavuoden aikana haluamme siirtää katseen vahvasti tulevaisuuteen. Insinöörit ovat olleet rakentamassa nykyistä elinympäristöämme ja yhteiskuntaamme sekä muovaavat vahvasti myös tulevaisuutta. Olemme iloisia Onnisen ryhtyessä tukijaksemme ja katsomaan yhdessä kohti tulevaisuuden mahdollisuuksia”, Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo sanoo.

Onnisella työskentelee yli sata insinööriä muun muassa esimies- ja myyntitehtävissä. Insinöörit ja muut tekniset tukkukaupan ammattilaiset palvelevat asiakkaitaan myös Suomen laajimmassa teknisen tukkukaupan verkostossa, 52:ssa Onninen Express -myymälässä ympäri Suomea. Vuodesta 1913 alalla toiminut Onninen on nykyään osa K-ryhmää.

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita.

Lisätietoja:
Martti Forss, toimitusjohtaja, Onninen Suomi ja Baltia, puh. 0400 840 598
Jessica Diktonius, viestintäjohtaja, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan toimiala, puh. 040 7099 176