Aurinkosähkövalikoima

Tuotepäällikön vinkit aurinkoenergian hyödyntämiseen

Aurinkosähkön suosio on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia. Kannattavinta se on silloin, kun aurinkosähköjärjestelmä on osattu mitoittaa oikein.

Aurinkosähkön hyödyntämisen muodot ovat monipuolistuneet. Sitä voidaan ohjata niin kiinteistö- ja vedenlämmitykseen, ilmastointiin ja viilennykseen kuin sähköauton lataukseenkin. Kiinnostusta aurinkosähköön lisää myös sen tasaiseen tahtiin laskenut hintataso.

Uusin aurinkosähkön hyödyntämisen muoto ovat energiavarastot, joiden kysynnän ennustan moninkertaistuvan tänä vuonna. Energiavarastojen avulla aurinkosähköä saadaan varastoitua ja siirrettyä myös pimeämmille ajanjaksoille.

Aurinkosähkö sopii kohteisiin, joissa energiaa tarvitaan läpi vuoden. Pientaloon voi sopia esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmä, jonka voi yhdistää tavallisen sähkölaitteen kanssa vaikkapa vedenlämmitystä varten. Suuremmassa kiinteistössä energiankulutus taas on tasaisempaa ja ajoittuu useimmiten päiväsaikaan. Silloin aurinkoenergialla voidaan tuottaa noin 30 % energian vuosikulutuksesta.

Kohteeseen sopiva aurinkosähköjärjestelmä on tärkeää mitoittaa oikein hyötyjen maksimoimiseksi. Sopivan ratkaisun kartoittamisessa kannattaa kääntyä Onnisen puoleen.

Aurinkosähkön toimimattomuus Suomessa on vanha myytti, jonka voi unohtaa.

Aurinkosähkön toimimattomuus Suomessa on vanha myytti, jonka voi unohtaa. Aurinkosähkö on huoltovapaata, parantaa energiatasetta ja vähentää ostosähkön tarvetta. Se ei ole tulevaisuuden vaan nykyajan energiamuoto.

Kuka? Jarno Kuokkanen
Mitä? Aurinkoenergian tuotepäällikkö
Missä? Onninen, Tampere

Katso video

Lue lisää aurinkosähköstä ja energiatehokkuudesta