Tutustu Effection tuotevalikoimaan

Monenlaisia säästöjä onnistuneen veden etäluentaratkaisun avulla

Linjasaneerauksia tehdään ahkerasti ympäri maata putkistojen ikääntymisen myötä. Millaisia etuja Effection langaton veden etäluentaratkaisu tarjoaa asentajille, isännöitsijöille ja loppukäyttäjille?

Käyttövesiputkien ikääntymisen myötä tuhansissa suomalaisissa kerros- ja rivitaloissa suunnitellaan linjasaneerausta. Näiden yhteydessä vaihdetaan tai lisätään myös huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit. Hankkeissa on oleellista huomioida yhä tärkeämmäksi nousseet energiansäästötavoitteet. Veden – etenkin lämpimän käyttöveden – kulutuksen seuraaminen etäluennan kautta auttaa kuluttajaa säästötalkoissa.

Effection etäluettava W1 DN15 -vesimittari (LVI-numero 4418945) tarjoaa ympäristöystävällisen ja täysin langattoman teknologiaratkaisun veden etälukuun. Käteväksi palvelukokonaisuudeksi paketoitu mittari sisältää 10 vuoden etäluentapalvelun ja yhteyden. Tässä mittarin etuja pähkinänkuoressa:

  • Veden mittaukseen käytetty ultraäänitekniikka tarjoaa erittäin tarkan ja luotettavan vedenkulutustiedon.
  • Mittari lähettää vedenkulutustiedot jokaiselta tunnilta jopa 16 vuoden ajan.
  • Komposiittikuori on äärimäisen kestävä ja kevyt.
  • Mittarissa on selkeä näyttö, jossa kokonaiskulutuksen lisäksi hetkellinen virtaus.
  • Mittaustarkkuus mahdollistaa esim. jatkuva-aikaisten hukkakulutusten havainnoinnin (esim. WC-istuimen vuoto), joista syntyisi ajan myötä huomattava lisälasku kuluttajalle.
  • Mittarilla on 5 vuoden takuu.

"Huoneistokohtaiseen veden etäluentaan Effection W1 DN15 (LVI-numero 4418945) on palvelukokonaisuutena huoleton ja oivallinen valinta. Sama mittari on isommissa putkikokoluokissa (DN20...DN40) jo lähes sadan vesilaitoksen suosima, toimintavarma tuote.”, toteaa Effectio Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Latvala

Kevyt rakenne ja vaivaton asennettavuus

Mittari on myös asentajalle mieleen – erittäin kevytrakenteinen laite on asennuksen jälkeen täysin valmis käyttöön. Mittarit toimitetaan valmiiksi kohteeseen numeroituna, ja asennusasento on täysin vapaa. Järjestelmään ei myöskään tarvitse asentaa lisäjohtoja, erillisnäyttöjä tai erillisiä tiedonkeruulaitteita.

Käyttöönoton kustannusarvio on helppo tehdä, sillä mittarin hintaan kuuluvat tarvittavat yhteydet ja asiakkaan pilvipalvelu, josta veden kulutuksen seuranta on vaivatonta. Langaton ratkaisu ei myöskään tarvitse muutoksia sähkösuunnitelmaan. Laitteessa ei ole kuluvia osia, erillislaitteita tai ajan myötä vanhentuvia erillisnäyttöjä. Teollisuusparistojen ansiosta paristonvaihtoja ei myöskään tarvita.

"LoRa-verkko mahdollistaa Effection mittarin täysin langattoman asennuksen, ja laitteen voi asentaa miten päin tahansa. Mittarin käyttöönotto hoituu kytkemällä veden päälle, ja kulutusta on kätevää seurata Effection OmaVesi-palvelun kautta." – Toni Gerpe, myyntijohtaja, Talotekniikka LVIK, Onninen Oy

Myös loppukäyttäjän ja isännöitsijän mieleen

Käyttäjäturvallisen Effectio-vesimittarin avulla vedenkulutustietoja voit seurata pilvipalvelusta, olitpa kotona tai kodin ulkopuolella. Asuntokohtaisten kulutusrajojen ja erilaisten indikatiivisten hälytysten asettaminen on myös mahdollista.

Kuukausittaiset kulutustiedot siirtyvät isännöitsijälle ja laskuttajalle vaivattomasti automatisoidun taloyhtiöraportin kautta. Käyttöönotossa palveluntarjoaja Effectio luo järjestelmään asuntokohtaiset käyttäjätiedot ja opastaa järjestelmän käytössä.