Kokonaisuudet valmiina pakettina työmaalle

Antti Kuparin vetämän projektipakkaamon työ säästää asentajien työaikaa tavaroiden etsiskelyltä työmaalla.

Mistä asioista vastaat työssäsi?

Tehtäväni on luoda edellytykset projektipakkaamon tehokkaalle toiminnalle. Toimin 12 henkilön esimiehenä ja varmistan, että heillä on edellytykset tehdä työnsä mahdollisimman hyvin.

Mitä projektipakkaamo tekee?

Kokoamme, pakkaamme ja toimitamme valmiita tuotekokonaisuuksia rakentamisen ja teollisuuden asiakasyrityksille. Lisäksi teemme projektiluonteisia kehitystehtäviä sekä esiasennusta omissa tiloissamme Hyvinkään jakelukeskuksen vieressä.

Mitä etuja tarjoatte asiakkaalle?

Parannamme tehokkuutta tekemällä mahdollisimman paljon valmistelutyötä jo täällä. Kokosimme juuri hotellityömaalle huonekohtaisesti kaikki tarvittavat sähköasennus- ja LVI-tarvikkeet huoneisiin toimitettaviin laatikoihin. Asentajan työaikaa ei siten kulu työmaalla tarvikkeiden etsiskelyyn.

Työmaalogistiikka on tärkeä kehityskohde

Autamme rakentajia nopeuttamaan rakentamisen aikatauluja ja pienentämään hävikkiä.

Minkälaisia kehitystehtäviä teette?

Tyypillinen toimeksianto voi olla sellainen, että teollisuuden tai rakentamisen asiakkaiden parissa työskentelevä myyjä heittää meille pallon ja kertoo, mihin tarpeeseen tulisi löytää palveluratkaisu.

Esimerkiksi Muonion älytien testeihin tarvittiin tutkaheijasteita varten prototyypeiksi 100 tienvarsipylvästä, joiden tuli olla vankkoja, säänkestäviä ja yksinkertaisia. Ne eivät myöskään saaneet herättää liikaa huomiota tai houkutella eläimiä. Ratkaisuksi toteutimme pylvään prototyypin muoviputkista. Asiakas oli ratkaisuun tyytyväinen ja teki tilauksen ensimmäiset kappaleet testattuaan. Nyt pylväät on asennettu tien varteen testien ajaksi.

Millainen tiimisi on?

Tiimiimme on valikoitunut kokeneita, motivoituneita ja asiakasorientoituneita tekijöitä. Sähköasentajista ja muista alan ammattilaisista koostuvan joukkueemme runko on pysynyt pitkälti samana koko seitsemän vuoden toiminta-ajan. Meillä on täysi luottamus toisiimme ja teemme töitä joustavasti.

Kerro hieman itsestäsi ja työstäsi

Olen koulutukseltani logistiikkainsinööri. Tulin 17 vuotta sitten Onnisen logistiikkaan töihin lavaalueen työnjohtotehtäviin. Muutaman vuoden kuluttua siirryin vetämään sähkökaapelimittausta. Sitten perustettiin projektipakkaamo, jonka toimintaa minua pyydettiin vetämään ja kehittämään.

Arvostan Onnista työnantajana, työympäristö ja työkaverit ovat loistavia. Aamulla on mukava lähteä töihin. Pidän työn vaihtelevuudesta – kahta samanlaista päivää ei tässä hommassa ole. Erityisen mielelläni olen mukana kehittämässä uusia ratkaisuja asiakkaille.

Miltä näyttää projektipakkaamon tulevaisuus?

Uskon, että toimintamme tarve kasvaa edelleen. Rakentamisessa tarvitaan entistä räätälöidympiä toimituksia työmaalle. Materiaaleja ja palvelua pitää pystyä seuraamaan digitaalisilla järjestelmillä. Onnisen logistiikkaputkea käyttämällä asiakasyritys voi kasvattaa tuottavuutta työmaallaan.