Näin asennat seinä-WC:n

Seinä-WC:n asennus on helppoa. Ensin kiinnitetään asennus­teline ja putkiliitokset paikoilleen. Sitten asennetaan väliseinäke ja lopuksi WC-istuin sekä huuhtelupainike.

Seinä-WC:n voi asentaa juuri sopivalle korkeudelle sekä myös sivuun viemäriliitännästä. Seinä-WC sopii sekä uudis- että remonttikohteisiin. Tekniikka jää siististi ja turvallisesti seinäkkeen taakse.

1. Mitä on otettava huomioon ennen asennustelineen asennusta?

Gustavsbergin seinä-WC:n Triomont-asennusteline on helppo asentaa joko suoraan seinään tai tilan nurkkaan. Ennen asennusta on selvitettävä liitettävän viemäriaukon paikka suhteessa telineen sijoitukseen, ettei viemäri jää liian kauas seinästä. Asennusohjeesta on hyvä tarkistaa vähimmäis- ja enimmäisetäisyydet.

2. Miten teline asennetaan?

Gustavsbergin Triomont-asennustelineen korkeus säädetään teleskooppijaloista käyttäen apuna telineessä olevaa metrin merkkiä. Korkeus mitataan valmiin lattiapinnan korosta.
Asennusteline koteloidaan väliseinäkkeen taakse. Jos tila luokitellaan kosteaksi tilaksi, ei seinä-WC:n asennustelinettä saa kiinnittää lattiaan vesieristyksen läpi. Gustavsbergin vakioasennustelineiden kiinnitys tehdään vain seinätelineen omilla seinäkannakkeilla.

3. Kuinka vesijohto- ja viemäriliitännät tehdään?

Vesijohto tuodaan yleensä suojaputkessa olevalla muoviputkella säiliön sisälle kumisesta läpiviennistä ja liitetään venttiiliin. Näin sulkuventtiiliä on jälkeenpäin tarvittaessa helppo käyttää huuhtelupainikkeen aukosta.
Viemäri asennetaan lähes poikkeuksetta lattialiitäntään. Telineen mukana tulee valmiita viemärinosia lattia-asennusta varten. Osat ovat aina halkaisijaltaan 90 mm, mutta paketin mukana tulee myös 90/110 mm:n laajennusyhde, jolla sen saa liitettyä talon viemäriin.

4. Missä vaiheessa WC-istuin ja huuhtelupainike kiinnitetään?

Kun kotelointi on valmis, kiinnitetään WC-istuin seinäkettä vasten. Huuhtelupainike kiinnitetään sen mukana tulevilla osilla telineeseen. Huuhtelupainikkeen taakse jää seinätelineeseen huoltoluukkuna toimiva aukko. Huoltoa varten seinäkettä ei siis tarvitse rikkoa.
Gustavsbergin seinä-WC-istuimia on saatavana myös pidennettyinä ja korotettuina malleina esimerkiksi pyörätuolilla liikkuvien henkilöiden käyttöön.
Gustavsbergin Hygienic Flush -mallien avoin huuhtelukaulus helpottaa puhtaanapitoa ja varmistaa, ettei likaa pääse kertymään minnekään.

5. Kuinka luotettavasti seinä-WC toimii?

Seinä-WC on varsin huoltovapaa ja pitkäikäinen. Huoltotoimen­piteet eivät poikkea paljoakaan perinteisistä, lattialle asennettavista WC-istuimista. Seinän sisällä oleva säiliö on muovia eikä huuhtelumekanismissa käytetä korroosioalttiita osia.

Asiantuntijana Villeroy & Boch Gustavsberg Oy:n tekninen päällikkö Roland Hanslin.

Juttu julkaistu alun perin Onninen-lehdessä 5/2021

Verkkokauppa mukana matkassa 24/7