Nyt kiinnostaa energiansäästö

Nousevat energian hinnat ovat saaneet ihmiset kartoittamaan edullisempia lämmitys- ja viilennysratkaisuja. Se näkyy myös LVI-asennusliikkeiden arjessa.

Kesä ja alkusyksy ovat kiireistä aikaa LVI-asennusliikkeille. Tällä hetkellä meitä työllistävät pienkeikoilla etenkin huoltoyhtiöt ja urakoissa rakennusliikkeet. Eniten kysyntää on erilaisille lämmitys- ja viilennysratkaisuille. Energiaa säästävät järjestelmät, kuten esimerkiksi maa-, ilma-vesi- ja ilmalämpöpumput, ovat olleet todella kysyttyjä jo jonkin aikaa, mutta viimeisen puolen vuoden aikana niiden suosio on suorastaan räjähtänyt. Ihmiset haluavat varautua energian hintojen nousuun ja etsiä edullisempia lämmitysmuotoja.

Ihmiset haluavat varautua energian hintojen nousuun ja etsiä edullisempia lämmitysmuotoja.

Osittain uutena ovat tulleet kyselyt myös vesikiertoisen patterilämmityksen asentamisesta sähkölämmityksen tilalle. Patteriverkoston rakentaminen ja vaihtaminen on ennen ollut kallista, mutta alkaa näillä energian hinnoilla muuttua koko ajan kannattavammaksi.

Kovaan kysyntään on toisaalta tämänhetkisen maailmantilanteen vuoksi ajoittain vaikea vastata. Tuotteita on välillä huonosti saatavilla ja toimitusaikoja on vaikeaa ennustaa. Tilanne on vaatinut meiltäkin LVI-asennusliikkeenä aiempaa enemmän tutkimustyötä, kun vertailemme eri tuotteita ja etsimme korvaavia vaihtoehtoja.

Hälytyskeikkoja tulee aina silloin tällöin. Useimmiten ne johtuvat siitä, etteivät asukkaat tai taloyhtiö ole osanneet varautua ajoissa, ja hätä iskee, kun jokin menee rikki. Usein kyse on esimerkiksi viemäritukkeumasta, patteriverkoston vuodosta tai hajonneesta käyttövesiputkesta. Parhaiten tällaisia vahinkoja voidaan ehkäistä tekemällä huollot ajoissa sekä saneeraamalla ja vaihtamalla vanhat järjestelmät ja kalusteet ajallaan.

Kuka? Jouni Jauhiainen
Mitä? toimitusjohtaja
Missä? TNT Putki Oy Ab, Espoo. Hanakat-ketjun jäsenyritys

Teksti: Ida Ijäs
Kuva: Roope Permanto

*Juttu julkaistu alun perin Onninen-lehdessä 4/22 *

Lähin Onninen Express -myymälä?
Verkkokauppa mukana matkassa 24/7