Älyä sähköauton lataukseen

Sähköauton latausasemassa on syytä olla riittävästi älyä ja ominaisuuksia. Yksi selkeä nykytrendi sähköauton latauksessa on, että applikaation avulla käytettävien älylaturien suosio kasvaa.

Sähköautoja on tullut entistä enemmän työsuhdeautoiksi. Työsuhdeauton käytön seurantaan tarvitaan esimerkiksi tunnistautumista, ja kulutuksen mittalaitteen tulee olla MID-sertifioitu. Älylaturin tai siihen liitettävän erillisen lisäosan avulla voi myös seurata pörssisähkön hintaa tai kytkeä laturin aurinkosähköön.

Suomi on sähkölämmitysmaa, joten sähköauton latausaseman ja kiinteistön välisen dynaamisen kuormanhallinnan on toimittava. Erityisesti taloyhtiöissä täytyy olla monitasoista kuormanhallintaa, jotta sähköä riittää tasapuolisesti kaikille.

Se, miten kulutusta lasketaan ja miten sähköä jaetaan, on hyvin tärkeä asia. Latausasemassa täytyy olla riittävästi älyä ja ominaisuuksia.

Onnisella on laaja ja kilpailukykyinen tarjooma erilaisia sähköautojen latausasemia sekä koteihin että kiinteistöille. Lisätietoa tarjoomastamme löydät alla näkyvästä videosta.

Henkilökuntamme kouluttaa myös asiakkaitamme sähköauton lataamiseen liittyvissä asioissa. Ole yhteydessä ja kysy lisää koulutuksista!

Marko Harju, Senior Category Manager, Sähkön asennustarvikkeet