Kartonkipillivalmistaja Dolea tähtää kansainväliseen kasvuun

Kierrätettävien juomapillien kysyntä on huikeassa kasvussa maailmanlaajuisen muovipillikiellon myötä. Suomalainen, vuonna 2019 perustettu Dolea Oy valmistaa sekä ekologisia kartonkipillejä kuluttajille että tuotantokoneita pillien tekijöille. Onninen on mukana tukemassa kasvua varmistamalla oikea-aikaiset teollisuusautomaatiotoimitukset.

Dolean paperipillit valmistetaan biohajoavasta materiaalista ilman mitään lisäaineita, kuten liimaa tai kemikaaleja. Kuumasaumatussa pillissä on vain yksi suora sauma, mikä tekee pillistä käyttäjäystävällisen.

– Dolean pillien materiaalina käytetään suomalaisen PEFC- ja FSC-sertifioidun puun kuitua, minkä ansiosta pillit voidaan kierrättää paperina, kertoo Dolean kehitysjohtaja Toni Ahola.

Tuotteiden turvallisuus ja ekologisuus ovatkin kierrätettäviä, biohajoavia ja liimattomia pillejä valmistavan Dolean valtteja alan kilpailussa. Pilli kestää kuumankin juoman nauttimisen hajoamatta, mutta valmistusmateriaalina käytetyn puukuidun ja kuumasaumauksen ansiosta pillit voi lajitella muovijätteen sijaan paperinkeräykseen.

Innovatiivisten pillien valmistukseen on kehitetty omat tuotantokoneet, joihin on valittu Schneider Electricin teknologiaa. Kumppanina hankkeessa on ollut myös Onninen Oy, joka on vastannut teollisuusautomaation toimittamisesta Dolealle.

Onninen vastannut teollisuusautomaatiotoimituksista

– Onnisella on markkinajohtajana vahva asema teollisuusautomaatiotuotteiden toimitusketjuissa. Pystymme globaalin hankintaverkostomme kautta hankkimaan tarpeelliset teollisuusautomaatiotuotteet kaikkiin Dolean tarpeisiin. Erityisesti pandemia-aikana vakaat tavarantoimittajasuhteet ovat osoittautuneet tärkeiksi, jotta osien saatavuus saadaan turvattua, sanoo automaation kehityksestä Onnisella vastaava Jarkko Syrjälä.

Tiivis yhteistyö Schneider Electricin kanssa ja vahva automaatio-osaaminen mahdollisti jopa hankintojen ennakoinnin:

– Onninen pystyi ennakoimaan Dolean tarpeita ja hankkimaan toimituksia jo etukäteen omalle keskusvarastolle. Näin pystyimme takamaan paitsi komponenttien varman saatavuuden oikea-aikaisesti hankkeen edetessä, myös erittäin nopeat toimitukset Dolealle suoraan Hyvinkään keskusvarastoltamme, jatkaa Jarkko Syrjälä.

Tuotantokoneita myös kansainväliseen myyntiin

Markkinat pillien valmistamiseen räätälöidyille tuotantokoneille ovat kansainväliset, ja neuvotteluita käydään erityisesti Aasian suuntaan. Valmistusmenetelmälle on haettu patenttisuojaa tällä hetkellä 13 alueella ympäri maailmaa.

Onnisen ja Schneider Electricin kanssa yhteistyössä kehitettyjen tuotantokoneiden moderni IoT-teknologia yhdistettynä etähallinta- ja analytiikkapalveluihin mahdollistaa koneiden reaaliaikaisen seurannan ja huoltotarpeen ennakoimisen.

– Dolean pillit ovat biohajoavia ja kierrätettäviä, mutta kestävät silti esimerkiksi kuumia juomia. Jotta yhtälö saadaan toteutumaan, valmistus vaatii teknologialta tarkkaa suorituskykyä, mittarointia ja säätömahdollisuuksia. Samalla laitteiston on oltava henkilöstölle helppokäyttöistä, Ahola sanoo.

Pilvipalvelun avulla koneeseen pääsee vaivattomasti kiinni etähallinnan kautta. Näkymiä voidaan myös räätälöidä sekä huollon, ylläpidon että johdon tarpeisiin, ja niiden kautta seurataan niin tuotantolukuja kuin koneiden suorituskäyriäkin.

– Dolean pillit ja tuotantokoneet ovat todellinen kotimainen vastuullinen innovaatio, jonka tähtäin on maailmanmarkkinoilla. Olen ylpeä siitä, että Onninen on omalla osaamisellaan ja ammattitaidollaan edesauttanut Dolean maailmanvalloitusta, summaa Jarkko Syrjälä.

Vauhtia vastuullisuudesta

  • Dolea valittiin vuonna 2019 Kasvu Openin Bio- ja kiertotalouden Kasvupolku®-sparraukseen osallistuneiden Startup-yritysten sarjan voittajaksi Kasvu Open Karnevaalissa 2019.
  • Dolea sai myös #vastuullisuusteko-tunnustuksen Kasvu Open Karnevaalissa vuonna 2021. Tunnustuksen saaja valittiin yleisöäänestyksellä.
  • Schneider Electric arvioitiin Corporate Knightsin toimesta maailman vastuullisimmaksi yritykseksi vuonna 2021.
  • Onninen on osa Keskoa, joka on valittu maailman 100 vastuullisimman yrityksen listalle joka vuosi 2005 alkaen. Lista perustuu Corporate Knightsin vastuullisuusarviointiin yli 7000 yrityksestä.

Kartonkipillivalmistaja Dolean laitteistoa

Schneider Electric on kumppanimme teollisuusautomaatiossa

Onnisen myyntihenkilöstön avulla asiakkaat saavat sekä tietoa Schneider Electricin automaatioratkaisuista että tukea toimintansa kehittämiseen. Valikoimastamme saat automaatiotuotteet, kuten taajuusmuuttajat, pehmokäynnistimet, aikareleet ja moottorikäynnistimet. Tutustu tuotteisiin verkkokaupassamme ja ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme!

Schneider Electricin teollisuusautomaatiotuotteisiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä myyntipäällikkö Jarkko Syrjälään ([email protected] tai 050 5914435). Katso myös muut Onnisen myynnin yhteystiedot täältä.

bannerikuva CTA brandisivulle - Schneider Electric - teollisuusautomaatio