Tutustu ajankohtaisiin sähkötuotteisiin

Sähköalan ammattilainen: olipa kyseessä pieni asennuskohde tai vaikkapa sähköverkon rakennushanke, meiltä saat kaikki oleelliset tarvikkeet aina pistorasioista ja kytkimistä kaapeleihin. Tältä sivulta löydät kiinnostavia ajankohtaisia tuotteita.

Lisäturvaa aurinkosähköön Eatonin palomiehenkytkimellä

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Eaton palomiehenkytkin

Aurinkopaneelit tulee suojata ylivirroilta ja -jännitteiltä. Kiinteistöihin sijoitetut aurinkokennoasennukset vaikuttavat myös siihen, kuinka pelastuslaitos voi toimia tulipalon sattuessa. Pelastuslaitos suosittelee turvallisuutta parantavia toimenpiteitä, joiden avulla voidaan irroittaa syöttökaapelit aurinkopaneeleista, mahdollistaen pelastustöiden suorittamisen turvallisesti. Tähän Eatonilta löytyy kattava kokonaisuus ratkaisuja.

Tutustu Eatonin palomiehenkytkimiin ja lisätarvikkeisiin.

Ammattilaisen valinta vaihemerkintäteipiksi

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Hammarprodukter 10-20210

  • Laadukkaat kankaiset vaihemerkintäteipit saat Hammarprodukterilta
  • Sarjasta löytyvät merkit L1, L2,L3, N, PE, PEN kahdella eri leveydellä 8 ja 19 mm tekstikorkeuksien ollessa 4 ja 14 mm
  • Yksittäispakatun teipin hankkiminen on fiksua, sillä näin teippi pysyy likaantumattomana muiden työvälineiden matkassa

Tutustu vaihemerkintäteippeihin täällä.

OBOn UDHOME-lattiarasioilla liitännät sinne, missä niitä tarvitaan

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - OBO UDHOME

UDHOME-sarjan lattiarasiat tuovat sähkö-, IT- ja AV-liitännät sinne, missä niitä tarvitaan. Rasiat asennetaan suoraan raakavälipohjaan ja liitetään joustavilla asennusputkilla. Rasiat mukautuvat saumattomasti sisustukseen. Kun kannet ovat kiinni, näkyvissä ovat ainoastaan kansipinnat teräksestä ja messingistä. Lujan rakenteensa ansiosta lattiarasiat kestävät hyvin rasitusta.

UDHOME2 on nyt luokkansa tilavin. 54° kulmaan asennetut kalusteet, suurempi asennustila.
Vinoon asennettujen kalusteiden ansiosta suljetun kannen alle mahtuvat useimmat pistokkeet ja latausadapterit. Myös tämä UDHOME2-malli on huomaamaton lattiapinnoitteessa ja sopii kapeine kansireunoineen optimaalisesti erilaisiin lattiapinnoitteisiin.

UDHOME4 ja UDHOME9: lattiarasioita on kahta eri kokoa: UDHOME4 2x3 moduulia ja UDHOME9 3x4 moduulia. Kannen näkyvää osaa on saatavana ruostumattomana teräksenä tai messingin värisenä riippuen lattiapinnoitteesta. Kannessa on avauskahva ja johtojen ulostuloaukko, joka voidaan lukita joko auki- tai kiinni -asentoon.

Osta tuotteita täällä.

Elvi – täydellinen latauskumppani koteihin ja taloyhtiöihin

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - UTU Elvi

Suorituskykyinen ja verkon yli etähallittava Elvi tarjoaa vaivatonta sähköauton lataamista kotien, taloyhtiöiden ja pienten yritysten lataustarpeisiin. Sen modulaarinen rakenne ja yksinkertainen käyttöliittymä tekevät sähköajoneuvojen lataamisesta ja asennuksesta helppoa.

Älykäs Elvi tarjoaa latauksen hallintaominaisuuksia mobiilisovelluksen ja verkkoselaimen kautta OCPP-protokollaa hyödyntäen. Useamman latausaseman kohteissa Elvi-asennukset voidaan toteuttaa 11 latausaseman ryhmissä RF-tekniikalla, tehostaen asennusta ja kuormanhallintaa. Käyttäjätunnistus ja kulutuksen laskutusominaisuudet yksityisessä ja julkisessa latauskäytössä ovat vakio-ominaisuus.

Tutustu Elvi-tuotteisiin täällä.

Tutustu mm. näihin Elvi-tuotteisiin

Uudet Theben top3 -kojerasiakellot

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Theben-kojerasiakellot 09-2021

Thebenin uusia uppoasennettavia kojerasiakelloja on kaksi mallia.

TR 030 top3 UP on 1-kanavainen kellokytkin vrk/viikko-ohjelmalla. Toimintoina on mm. 3 erikoisohjelmaa (pieni vuosiohjelma), sykli-, satunnais- ja pulssiohjelma, käyttötuntilaskuri ja lomaohjelma.

SELEKTA 070 top3 UP on 1-kanavainen astronominen kellokytkin viikko-ohjelmalla, automaattisella auringonnousu- ja laskuajan toiminnoilla koordinaattien tai paikkakunnan mukaan. Offset- eli korjaustoiminto kytkemisajankohdan optimointiin. Molemmissa kelloissa on 84 muistipaikkaa, 6 vuoden varakäyntiaika, PIN-koodausmahdollisuus ja mm. suomenkielinen ohjelma.

Kelloihin on saatavana Bluetooth Obelisk top3 -tikku, jonka avulla kelloa voidaan etäohjata ja ohjelmoida ilmaisen sovelluksen avulla turvallisesti. Kellot toimitetaan omalla peitelevyllä, mutta erilaisia soviteadaptereita on saatavissa yleisimpien kalustevalmistajien kalustesarjoihin. Kelloissa on etulevyn yläkulmissa kytkennän ohituspainikkeet: päälle tai pois päältä. Seuraava toiminto tallennetusta ohjelmasta poistaa ohituksen.

Tutustu Theben-uutuuksiin täällä.

Tutustu Reka HHJ LiteRex C -asennuskaapeliin

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Reka HHJ LiteRex C

Reka HHJ LiteRex C on helppokäyttöinen halogeeniton asennuskaapeli, joka soveltuu korotetun paloluokan ansiosta myös vaativiin kohteisiin. Sen vaippa sekä johdineristeiden materiaalit on suunniteltu niin, että kaapeli kuoriutuu helposti ja vaipan irrottaminen johtimista sujuu vaivattomasti. Selkeät metrimerkinnät ja hyvä luistavuus asennusvedoissa takaavat parhaan mahdollisen asennusmukavauuden. HHJ LiteRex valmistetaan Keuruulla vihreällä energialla.

Katso HHJ LiteRex C -valikoimamme.

Wiser – helppo älykoti normaaliin kaapelointiin

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Schneider Wiser 07-2021

Kattava Wiser-älykotijärjestelmä tarjoaa koko kodin tilanneohjaukset, automaation ja etäkäytön yksinkertaisella puhelinsovelluksella. Wiser on helppo asentaa vanhojen kytkimien ja pistorasioiden tilalle, ja käyttöönottokin onnistuu keneltä vain. LED-säätimet ja liiketunnistimet sisäänrakennetulla säätimellä eivät vaadi nollaa, joten ratkaisu sopii hienosti myös remontointiin. Exxact-kalusteiden lisäksi tarjolla on erilaisia langattomia sensoreita ja painikkeita sekä IP-kamera.

Käyttöesimerkki: Langaton painike eteisessä sulkee koko kodin valot, kytkee virrat pois turhilta pistorasioilta ja aktivoi hälytykset ja kameravalvonnan. Vastaavan ohjauksen voi tehdä myös Home Assistantin, Alexan tai Sirin avulla.

Tutustu Wiser-sarjaan täällä.

Poimintoja Wiser-valikoimastamme

PV-paneelit SoliTekilta – tutustu Mono 360 W -paneeliin

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Solitek Mono 330W

SoliTek Mono 360 W on EU:ssa valmistettu laadukas aurinkopaneeli. Paneelilla on 20 vuoden tuotetakuu ja CO2-päästösertifiointi.

Katso kaikki SoliTek-tuotteet täällä.

Huippu-uutuus sulanapitoon ja lämpötilan ylläpitoon

Tutustu uuteen nVent RAYCHEM Raystat V5:een

nVent RAYCHEM Raystat V5 mittaa pakkauksessa mukana olevalla anturilla putkea tai termostaatin sisällä olevalla anturilla ympäristöä. Säätöalue 0...+90 °C, laajennettavissa lisätarvikkeilla +250 asteeseen. Hälytysrele jännite-, lämpötila- tai viestintäongelmiin.

Putkea mittaavan anturin kanssa termostaatista saa korkean ja matalan lämpötilan hälytyksen. Asetuksia voidaan tehdä valmiiksi ennen lopullista asennusta. Voidaan asentaa sekä sisälle että ulkotiloihin

Tutustu tarkemmin Raystat V5:een täällä.

Fibox Heat'n'Charge – etäohjattava lataus- ja lämmitysasema

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Fibox Heatncharge 8-2021

Liikenteen sähköistyminen tuo haasteita niin taloyhtiöille kuin yksityisille kotitalouksillekin. Fiboxin uuden Heat’n’Charge-sarjan ensimmäinen tulokas on hybridimallinen etäohjattava lataus- ja lämmitysasema.

Kun tarvitaan autonlatausta, mutta lämmitystäkään ei voida unohtaa, on Fibox Heat’n’Charge ratkaisu, jolla onnistuu molemmat. Lämmityksestä ei tarvitse luopua latauksen kustannuksella. Laite on helppo asentaa, eikä se useimmissa tapauksissa vaadi ylimääräisiä sähkötöitä tai kaivuuta pihalla. Olemassa oleva Fibox-piharasia saadaan päivitettyä uudenlaiseksi lataus- ja lämmitysasemaksi Heat’n’Charge Retrofit -päivityssarjalla. Laitetta voi ohjata puhelimella sovelluksen kautta.

Tutustu Fiboxin Heat'n'Charge-tuotteisiin täällä.

Tee valaistuksesta fiksumpaa Plejdin tuotteilla

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Plejd-valikoima

Plejdin tuotteet mahdollistavat älykkään valaistuksenohjauksen helposti. Langattoman tekniikan ansiosta voit aloittaa muutamasta tuotteesta ja lisätä tuotteita tarpeen mukaan säilyttäen samalla aikaisemmat sähköasennukset. Järjestelmä tarjoaa lisäksi useita uusia mahdollisuuksia, kuten tilannevalaistukset, ajastustoiminnot, käytön sovelluksen kautta ja paljon muuta.

Katso koko Plejd-tuotevalikoimamme.

Tutustu mm. näihin Plejdin tuotteisiin

Energiamittaroinnin uusi aikakausi – Schneider Electric PowerTag

Tutustu PowerTag-tuotteisiin

Schneider Electric PowerTag Energy on langaton energia-anturi, joka tuottaa tarkkaa ja reaaliaikaista tietoa energiankäytöstä, tehosta ja jännitteestä. Pienikokoiset ja suorituskykyiset PowerTag Energy -anturit valvovat tarkasti energiankulutusta ja siirtävät tiedot langattomasti mobiililaitteeseen yhdyskäytävän kautta. PowerTag Energy -anturit ovat kompakteja ja helppoja asentaa jo olemassa oleviin tai uusiin sähköpaneeleihin. Enintään 630 A:n kuormille.

Lue lisää Schneider Electric -valikoimastamme.

Tutustu PowerTag-tuotteisiin.

Ensto yhdisti latausaseman mittauskeskukseen

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Ensto Esteri 06-2021

Ensto on täydentänyt Esteri-ulkomittauskeskusten tuoteperhettä mallilla, joka sisältää sähköauton latausaseman. Omakotitaloon ei enää tarvita erillistä laitetta auton lataukseen, vaan autopaikka mittauskeskuksen tuntumassa riittää.

Lataustekniikka on tuttua Ensto One Home -latausasemasta. Kiinteä 5 m:n kaapeli (Type 2) tarjoaa 16 A / 3,6 kW tehoa. Latausvirtaa on helppo säätää välillä 6–16 A mobiilisovelluksella, jolla voi myös tunnistautua tarvittaessa. Latauslaitteessa on sisäänrakennettu DC-vuotovirran valvonta (RDC-DD, 6 mA).

Tutustu uutuustuotteisiin alla tai linkkien kautta:
EVO50.06ELY-EV16DG
EVO50.06ELY-EV16LG

Huippulaadukkaat taajuusmuuttajat laitevalmistajille

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Schneider Altivar ATV320

Schneider Electricin Altivar Machine ATV320 -taajuusmuuttaja on suunniteltu laitevalmistajille (OEM), jotka käyttävät sovelluksissaan 3-vaihesynkroni- tai asynkronimoottoria tehoalueena 0,18–15 kW (0,25–20 Hp). Sarja sisältää useita sisäänrakennettuja ominaisuuksia, jotka mahdollistavat käytön sekä yksinkertaisissa pumppu- ja puhallinsovelluksissa että vaativassa käytössä. Ominaisuuksia:

  • Avoimen silmukan moottorinohjaus synkroni- ja asynkronimoottoreille myös alhaisilla nopeuksilla. Lisää dynaamista tarkkuutta käynnistykseen ja pysäytykseen.
  • Laajat liitännät eri automaation järjestelmiin, kuten: CANopen, EtherNet/IP - Modbus TCP, EtherCAT, Profibus, Profinet, DeviceNet.
  • Sovelluskohtaiset toiminnot ja ATVLogic antavat sovellukseen joustavuutta ja muokattavuutta.

Katso Altivar Machine ATV320 -valikoimamme.

ABB Impressivo – tinkimätöntä asennettavuutta ja tyyliä

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - ABB Impressivo matta musta

Ainutlaatuisen Soft Touch -tuntuman ja modernin designin Impressivo matta musta -sarja soveltuu kaikkiin kohteisiin, niin pinta- kuin uppoasennuksiin, sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Matta musta -värin avulla voit luoda ylellistä tunnelmaa, leikitellä tai häivyttää. Yhdistä markkinoiden paras asennettavuus ja tinkimätön tyylikkyys niin uudis- kuin saneerauskohteissakin.

Katso ABB Impressivo matta musta -tuotteet.

Uudet harmaat ulkomittauskeskukset UTUlta

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - UTU harmaat keskukset

Suosittu tummasävyinen rakentaminen vaatii myös sähkökeskuksilta sulautumista ympäristön tunnelmaan. UTUn tuttuihin Beagle- ja Collie-ulkomittauskeskuksien valikoimaan onkin nyt tullut uusia malleja, joiden värisävy on RAL 7024 eli tyylikäs grafiitinharmaa. Laajasta harmaiden ulkomittauskeskuksien valikoimasta löytyy sopiva malli vaativampaankin tarpeeseen tai makuun.

Tutustu UTUn uutuuksiin täällä.

Kaksinkertainen suojaus jokaiselle rakennustyypille

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - OBO Bettermann toukokuu ylijännite 2021

OBOn MCF75- ja MCF100 (T1+T2) -ylijännitesuojien kompaktit yhdistelmäsuojat suojaavat tehokkaasti salama -ja ylijännitteiden vaikutuksilta. MCF-yhdistelmäsuojia on saatavana 3-napaisena (TN-C-verkko) MCF75-mallina ja 4-napaisena (TT- ja TN-S-verkko) MCF100-mallina. Laitteet suojaavat tehokkaasti esim. teollisuuslaitoksia, toimistoja ja myymälöitä sekä suuria asuinkerrostaloja.

Kompaktin koon ansiosta voit säästää jopa 25 % asennustilaa. Laitteet ovat myös helpommin sijoitettavissa kytkentäkaappiin.

OBOn uudet ylijännitesuojat löydät täältä.

ABB-free@home – helpompaa kodinohjausta

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - ABB-free@home

Yhdistä kaikki kodin ohjaukset yhteen helppokäyttöiseen ohjausjärjestelmään. ABB-free@home mahdollistaa älykkäät ohjaukset, niin kotona kuin etänä mobiililaitteillakin. Valaistus, lämmitys, ilmastointi, pistorasiat, autonlämmitys, verhot ja markiisit – ohjaa kaikkia toimintoja jopa automaattisesti. Kodinohjausjärjestelmällä mukautat kotisi toiminnot kunkin huoneen tarpeisiin ja tilanteeseen sopiviksi vain yhdellä painalluksella. Voit itse muokata ohjauksia tarvittaessa ja luoda uusia.

Katso kaikki ABB-free@home-tuotteet.

Fronius Wattpilot on ratkaisu kaikille sähköautoille

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Fronius Wattpilot toukokuu 2021

Tätä sähköauton latausasemaa on odotettu, ja nyt se on vihdoin täällä: Fronius Wattpilot. Sähköinen liikkuminen ja aurinkoenergia ovat tulevaisuus. Sähköisen liikkumisen ratkaisu Fronius Wattpilot yhdistää nämä saumattomasti toisiinsa. Se on helppokäyttöinen, älykäs ja joustava – ratkaisu kaikille sähköautoille.

Tutustu Fronius Wattpilot -tuotteisiin.

Tutustu Voima-pistorasiakeskuksiin

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Vohek Voima toukokuu 2021

Voima-pistorasiakeskus on kiinteään asennukseen teollisuuden työpaikoille ja tehdaslaitosten huoltosähkön jakeluun tarkoitettu keskusjärjestelmä. Keskukset on valmistettu sinkitystä teräksestä, ja pistorasioiden ja suojalaitteiden asennuslevyt on saranoitu, jolloin koko kotelo avautuu syöttökaapelin kytkentätilaksi.

Katso koko Vohek Voima -valikoimamme.

Rim-Drain Trace-Kit kattokaivojen sulanapitoon

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Nvent Raychem sulanapito

Talojen katoille talvella jäävä vesimassa aiheuttaa suuria riskejä rakennuksille. nVent RAYCHEMin uusi RIM-DRAIN TRACE-KIT varmistaa kattokaivojen sulanapysymisen tasakattoisissa kohteissa.

Sulanapitoyksikkö sisältää 16 m itsesäätyvää RAYCHEM GM-2XT -lämpökaapelia 8 m:n kylmäkaapelilla, kuusi 600 mm:n kourupaneelia ja keskirenkaan enintään 355 mm:n kattokaivon ympärille. Tuote on helppo asentaa paikoilleen.

Osta RIM-DRAIN TRACE-KIT täältä.

Uutta Hagerilta: Bluetooth-ohjelmoitavat kellokytkimet

Banneri - kuukauden sähkötuote huhtikuu - UTU Hager

Hagerin uudet Bluetooth-toiminnolliset kellokytkimet siirtävät kellokytkinohjaukset uudelle aikakaudelle. Kellojen ohjelmointi onnistuu helposti älypuhelimella Hager Mood -sovelluksen kanssa. Monitoimikellokytkimiä voit käyttää perinteisen ajastuksen lisäksi astro-ohjauksiin, painikkeella ohjattavana sysäysreleenä tai hämäräkytkimenä. Kellojen nollapistekytkentätoiminto varmistaa yhteensopivuuden LED-lamppukuormien kanssa.

Tutustu Hagerin Bluetooth-kellokytkinvalikoimaan.

Mm. nämä Hager-kellokytkimet saat meiltä

Tutustu Fronius GEN24 Plus -hybridi-invertteriin

Banneri - ajankohtainen sähkötuote - Fronius GEN24 Plus

Fronius GEN24 Plus on monipuolinen hybridi-invertteri sisäänrakennetulla varavirtajärjestelmällä. Laite takaa näin parhaan ja joustavimman ratkaisun aurinkoenergian tuotantoon. Olipa kyseessä sitten aurinkosähkön tuotanto, energian varastointi, varavirtaratkaisu, lämmitysjärjestelmä tai sähköauton lataaminen, Fronius GEN24 Plus on ainutlaatuinen ja kaikenkattava ratkaisu tarpeisiisi.

Tutustu Fronius GEN24 Plus -tuotteisiin täällä.

Lue lisää aurinkosähköstä ja energiatehokkuudesta

Sähkötuotteet kattavasti meiltä