Onnisen myyntipäällikkö Tuomo Ylönen ja 5G-verkko

Telealan painopiste on tällä hetkellä 5G- ja mobiilirakentamisessa. 5G-verkossa ammattilaisia kiinnostavat verkon tuomat uudet mahdollisuudet, kuluttajia siirtonopeus.

5G:n ja suurempien taajuuksien myötä mobiililaitteiden toimintaetäisyydet tukiasemista pienenevät. Tämä tarkoittaa, että tukiasemia on oltava tiheämmässä ja tukiasemilta eteenpäin lähtevää valokuituverkkoa täytyy laajentaa ja rakentaa lisää. Rakenteilla oleva 5G-verkko tulee avaamaan alan ammattilaisille uusia ovia. Kun verkon peittoalue tulevaisuudessa kasvaa, voidaan esimerkiksi yrityksille taata vakio kaistanleveys ja helpommin räätälöidä sopivia yritysverkkoja. 5G-verkko mahdollistaa myös IoT-teknologian ja älylaitteiden laajemman hyödyntämisen.

Rakenteilla oleva 5G-verkko tulee avaamaan alan ammattilaisille uusia ovia.

5G-verkon rakentaminen ei kuitenkaan tarkoita, että 4G-verkko olisi katoamassa mihinkään. Sitä rakennetaan ja modernisoidaan 5G:n rinnalla. Todellisuudessa 5G-verkon rakentaminen edesauttaa myös 4G:n käyttöä, kun lisääntyvä kapasiteetti vapauttaa kaistaa 4G:n käyttäjille.

Mobiiliverkossa kuluttajia kiinnostaa laajakaistan siirtonopeus ja liittymän helppo saatavuus. Suomessa mobiililaajakaista on ollut vahva jo pitkään. Monessa Euroopan maassa, kuten Ruotsissa, laajakaistaliittymiä on toteutettu usein valokuidulla. Valokuitu kotiin on merkittävästi isompi alkuinvestointi, ja valokuidun alueellinen saatavuus on rajallisempi kuin mobiililaajakaistalla. Valokuidulla saadaan kuitenkin kotiin taattu ja vakaa suuri siirtonopeus.

Onniselta löytyy kattava valikoima verkon rakentamisen tuotteita aina mobiiliverkon passiivituotteista, kuten kaapeleista, jumppereista ja mastokoteloista, valokaapelitekniikkaan. Käyttäjät ovat parhaita antamaan palautetta tuotteista, joten valikoimaa kehitetään koko ajan heitä kuunnellen.

Kuka? Tuomo Ylönen, Onnisen myyntipäällikkö

Teksti: Ida Ijäs
Kuva: Juho Kuva

Verkkokauppa mukana matkassa 24/7