Valitse oikeat tuotteet ilmanvaihtosaneerauksiin

Onnisen tuotevalikoimista löytyy koko kattaus vaativiinkin IV-remontteihin.

Tuotepäällikkö Jarkko Kankaala Onniselta toteaa, että ilmanvaihtoremontit ovat edelleen kasvava markkina.

– Jos ajatellaan, että Suomessa on arviolta 800 000 asuntoa, joissa on puutteellinen ilmanvaihto, niin kyllähän se antaa osviittaa, että IV-remontteja tarvitaan paljon nyt ja tulevaisuudessa.

Onnisen valikoimissa on laajasti eri valmistajien IV-koneita, jotka soveltuvat niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Tietynlainen sukupolvenvaihdos kalustossa näkyy myös.

– Aina 2010-luvulle saakka asennettiin IV-koneita joissa oli vaihtovirtapuhaltimet ja heikompi lämmöntalteenotto. Nykyisin IV-koneissa on energiaa säästävät tasavirtapuhaltimet ja jopa yli 80 %:n vuosihyötysuhteella olevat lämmöntalteenottokennot, Kankaala tietää.

Kankaala mainitsee esimerkin IV-puolen digiloikasta: anturit keräävät dataa herkeämättä ja järjestelmä osaa tehostaa ilmanvaihtoa, kun esimerkiksi CO2-tasot nousevat väen palattua kauppareissulta tai kun pyykinpesun tai suihkussa käynnin jälkeen kosteusanturi aistii, että ilmanvaihtoa on tehostettava.

– Kun ketään ei ole kotona, ilmanvaihdon ei tarvitse olla kovinkaan tehokas – mutta hyvä IV-järjestelmä reagoi heti muutokseen ja sopeutuu joka tilanteeseen.

Automatisoinnin tavoitteena on ilmanvaihto, joka on sekä energiatehokasta että tarpeenmukaista. Esimerkiksi Vallox on kehittänyt anturiteknologiaansa hyvinkin korkealle tasolle, joka palvelee nykypäivän vaativaa asiakasta. CO2- ja kosteusanturien lisäksi Valloxin valikoimissa on VOC-anturi, joka reagoi sisäilman VOC-pitoisuuksiin (Volatile Organic Combounds) ja tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen mukaisesti.

Lue lisää 1950-luvun omakotitalon kattavasta ilmanvaihtoremontista.

Lähin Onninen Express -myymälä?