Valaistuksen automatisoinnilla säästöjä

Valaistuksen automatisoiminen on tehokas tapa säästää valaistuksen energiankulutusta. Automatisoitu valaistus on erittäin kannattava investointi – samalla, kun valaisimien elinikä pitenee, säästöjä kertyy pidemmältä ajalta.

Automatisoitu valaistus lisää samalla käyttäjien viihtyisyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Pidempi elinikä, merkittävät säästöt ja viihtyisyys kiinnostavat tilaajia. Näillä perusteilla voit saada laajemman työn pelkän valaisinvaihdon sijaan.

Loistelamppujen poistuminen on jo saanut aikaan kasvavan valaisinremonttien tarpeen. Sähkösuunnittelijat ja urakoitsijat ovat avainasemassa valaisinremontteja suunniteltaessa. On tärkeä huomioida myös ohjauksen toteutus valaisinremonttia suunnitellessa, koska tilaaja ei välttämättä osaa ottaa tätä huomioon. Muutamalla tunnistimella alueellinen valaistus saadaan pysymään päällä vain silloin, kun alueella on liikettä.

Säädettävä valaistus sen sijaan säästää jopa 80 % valaisimien polttoajassa. Päivänvalosäätö ja portaallinen sammutus vähentävät valaisimien pitämistä turhan kirkkaalla tasolla. Voisiko vanhan ON/OFF-pohjaisen loistelamppuvalaistuksen päivittää helposti ja kannattavasti säädettävään valaistukseen?

Uusi tilakohtainen DALI-tunnistinjärjestelmä mahdollistaa alueellisen valaistuksen päivityksen helposti. DACO-tunnistimien ominaisuudet mahdollistavat älykkään ja säädettävän valaistuksen toteuttamisen ilman keskuslaitteita. Vanhojen valaisimien tilalle Nylundilta löytyy laaja valikoima laadukkaita DALI-valaisimia.

Katso kaikki Luxomatin DACO-tunnistimet

Poimintoja Luxomatin DACO-tunnistinvalikoimasta

Tutustu myös näihin DALI-ohjattaviin LED-valaisimiin

Esimerkki kytkennästä

Bannerikuva artikkelisivulle Nylund 04-2023