Isännöitsijä 2022 Anne Rintala

Isännöitsijä 2022 -kilpailun voittanut Anne Rintala hoitaa taloyhtiöiden asioita lukuisten eri tahojen kanssa. Huoltoyhtiöt ja urakoitsijat ovat tärkeä osa yhteistyöverkostoa.

Anne Rintalalle Isännöitsijä 2022 -kilpailun voittaminen merkitsee paljon.

– Alalle on saatu positiivista näkyvyyttä. Titteli on myös merkki omasta ammatillisesta onnistumisesta, hän sanoo.

Työsarkaakin vielä riittää. Isännöitsijän isompi rooli rakennusten kunnossapidossa tasaisi hallitusten osaamisvaihteluita. Myös ennakointi pitäisi saada paremmalle tolalle.

– Pitkän tähtäimen suunnitelmalla korjauksia olisi helpompi perustella
taloyhtiön osakkaille.

Rintala tekee yhteistyötä monien eri tahojen kanssa vakuutusyhtiöistä energiayhtiöihin, korjausrakentamisesta kunnossapitoon. Yhteistyö huoltoyhtiöiden ja urakoitsijoiden kanssa on tärkeä osa hänen työtään. Huoltoyhtiöiden kanssa se liittyy päivittäiseen tekemiseen. Osan työ liittyy vuosisopimuksiin.

– Vuosisopimuksilla hoidetaan esimerkiksi LTO-laitteiden huolto, teknisten tilojen laitteiden tarkistukset sekä ikkunoiden karmiventtiilien suodattimien vaihdot.

Ennen lämmityskautta tehtävät lämmitysjärjestelmän säädöt sekä huollot pienentävät taloyhtiöiden kustannuksia.

Syksyllä agendalla ovat sadevesijärjestelmien ja ulkovalaistuksen tarkistukset ja kunnostukset. Salaojat ja sadevesijärjestelmät tarkistetaan yleensä isompien hankkeiden, esimerkiksi julkisivuremontin yhteydessä.

– Väliaikoina huoltoyhtiöt huolehtivat, että järjestelmässä ei ole tukkeutumia ja että vesi kulkee oikeisiin paikkoihin.

Monessa taloyhtiössä pihavalaistus on arvioitu uudestaan energiakriisin takia.

– Energian hinta houkuttelee siirtymään LED-valaistukseen. Tarkoituksenmukainen valaistus lisää myös asukasturvallisuutta.

Kuka? Anne Rintala, Isännöitsijä (IAT, IEAT), Keravan Isännöinti, Kerava

Teksti: Anna-Kaisa Asuja
Kuva: Miika Kainu

Juttu on julkaistu alun perin Onninen-lehdessä 3/2023

Verkkokauppa mukana matkassa 24/7