Tammisaaressa valmistetaan kotimaista kylpyhuonekeramiikkaa

Geberitin Tammisaaren saniteettiposliinitehtaalla valmistetaan kylpyhuonekeramiikkaa. Kotimaisuuden suosimisen lisäksi yrityksen arvoihin kuuluvat vastuullisuus ja kestävä kehitys.

Tammisaaren saniteettiposliinitehtaalla keskitytään kylpyhuonekeramiikan, eli vessojen, pesualtaiden ja huuhtelusäiliöiden tekoon. Työnimikkeeni, Project Leader Products, on vielä varsin uusi keraamisessa teollisuudessa.

Olen mukana uusien tuotteiden ja tuotesarjojen tuotekehitysprojekteissa. Toimin tuotannon yhteyshenkilönä: tuon tuotekehitykseen heidän näkemyksiään siitä, miten tuotteet voidaan valmistaa järkevästi ja turvallisesti. Maaliskuussa lanseerasimme esimerkiksi uuden, aiempaan verrattuna helpommin asennettavan ja hiljaisemman huuhteluventtiilin.

Kehitämme myös jo olemassa olevia tuotteitamme yhä paremmaksi esimerkiksi asiakasreklamaatioiden myötä. Tällaista tuotekehitystä voi vaatia vaikkapa WC-istuin, joka roiskii huuhdeltaessa.

Kaikki Tammisaaren tehtaalla valmistetut tuotteet ovat Avainlippu-tuotteita, mikä kertoo, että tuotteet on valmistettu ja työllistävät Suomessa.

Suomalaiseen työhön, tuotantoon ja tuotteisiin panostamista ei voi mielestäni korostaa liikaa. Geberit pyrkiikin korkeaan kotimaisuustasoon. Kaikki Tammisaaren tehtaalla valmistetut tuotteet ovat Avainlippu-tuotteita, mikä kertoo, että tuotteet on valmistettu ja työllistävät Suomessa.

Myös vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat Geberitille tärkeitä arvoja, ja ne näkyvät jokapäiväisessä työssämme. Käytämme esimerkiksi Tammisaaren tehtaallamme vihreää sähköä ja tuotteidemme valmistuksessa ympäristöystävällisiä luonnon raaka-aineita, kuten kaoliinia, savea ja maasälpää.

Geberitillä on vastuullisuuteen liittyen kunnianhimoinen vuosittainen viiden prosentin parannustavoite muun muassa energian ja pakkausmateriaalien käytössä. Sitä tavoitellaan esimerkiksi korvaamalla pakkauksissa käytettävää EPS-materiaalia kierrätyspaperimassasta valmistetulla materiaalilla.

Käytämme esimerkiksi Tammisaaren tehtaallamme vihreää sähköä ja tuotteidemme valmistuksessa ympäristöystävällisiä luonnon raaka-aineita, kuten kaoliinia, savea ja maasälpää.

Kuka? Juhani ”Jussi” Ikonen
__Mitä? __Project Leader Products ja työsuojelupäällikkö
Missä? Geberit Production Oy Tammisaari

Teksti: Ida Ijäs
Kuvat: Ville Rinne

Juttu julkaistu Onninen-lehdessä 4/2021*

Hyötytietoa ammattilaisille