Aurinkosähkö energianlähteenä

Aurinkosähköä voidaan ohjata niin kiinteistö- ja vedenlämmitykseen, ilmastointiin ja viilennykseen kuin sähköauton lataukseenkin. Energiavarastojen avulla aurinkosähköä saadaan varastoitua ja siirrettyä myös pimeämmille ajanjaksoille.

Näin asennat aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit voidaan asentaa erilaisilla tavoilla ja erilaisille pinnoille. Paras asento aurinkosähköjärjestelmän paneeleille on 45° kulmassa etelään päin, jolloin auringosta kerätty energia saadaan maksimoitua.

Asennettaessa aurinkopaneeleja tasakatolle tai maahan voidaan hyödyntää erillisiä telineitä oikean suuntauksen saavuttamiseksi. Kattoasennuksessa asennustapaan vaikuttaa kattomateriaali. Kattorakenteiden tulee olla riittävän hyvässä kunnossa ja tarpeeksi kantavia paneeleille ja mahdolliselle lumikuormalle.

Aurinkopaneelit voidaan asentaa myös seinälle pystyyn. Pystysuuntaisena paneelien sähköntuotto on heikompaa kuin oikeanlaisessa kulmassa, mutta toisaalta tällöin ei tarvitse huolehtia lumen tai lehtien kerääntymisestä paneelin päälle.

Aurinkopaneeli voidaan kytkeä sähköverkkoon tai sitä voidaan käyttää akkujen kanssa. Sähköverkon kanssa aurinkopaneelijärjestelmä hyödyntää auringosta saatavaa energiaa ensin ja siirtyy sen loputtua käyttämään sähköverkon sähköä.

Aurinkopaneeli akulla kerää valoisan aikaan saadun energian akkuun, jotta sähkölaitteet toimivat myös pimeän aikaan. Aurinkosähkö akulla on toimiva ratkaisu esimerkiksi sähköverkon ulkopuoliseen mökkiin tai veneeseen.

Onnisen valikoimista löydät yksittäisten aurinkopaneelien lisäksi aurinkosähköjärjestelmät tarvikkeineen sekä varaosineen.

Katso video

Tutustu tuotteisiin

Hyötytietoa ammattilaiselle aurinkosähköstä