Tuotetesti: Kantikas OKVDPX-äänenvaimennin on parasta, mitä markkinoilla on tarjolla

Kantikkaat OKVDPX-äänenvaimentimet pääsivät LVI Neloset Oy:n LVI-asentaja Siim Sammelin tiukkaan testiin. Hän vakuuttui äänenvaimentimien vaimennusominaisuuksista, niiden kyvystä kestää nuohousta sekä sopivuudesta asennettavaksi mataliin tiloihin.

”Olen suorittanut lähes koko työurani ilmanvaihdon äänitasojen mittauksia, ja siksi otin testin mielenkiinnolla vastaan. Laadukkaiden äänenvaimentimien käyttö ilmanvaihtojärjestelmissä on minulle tärkeää, jotta saavutetaan haluttu lopputulos, joka vastaa myös määräyksiä.”

Kantikkaan vaimentimen asennettavuus, tukeva rakenne ja keveys ilahduttavat

OKVDPX-äänenvaimentimet ovat rakenteeltaan tukevia ja kokoonsa nähden kevyitä. Vaimentimien liitostiiviste vaikuttaa laadukkaalta.

Asennusteknisesti suorakaiteen mallinen vaimennin on helpompi asentaa kuin pyöreä. Kantikkaan äänenvaimentimen kannakointi järjestyy paremmin. Se myös miellyttää silmääni pyöreää enemmän.

OKVDPX-vaimentimessa äänenvaimennusmateriaalina on Acutec®-polyesteri, joka on M1-luokituksessa ja kestää nuohouksessa käytettävää puhdistusharjaa paremmin kuin edeltäjänsä OKVPD."

OKVDPX-äänenvaimentimet ovat rakenteeltaan tukevia ja kokoonsa nähden kevyitä. Vaimentimien liitostiiviste vaikuttaa laadukkaalta.

Äänenvaimennusominaisuuksissa huomattava ero kilpailijoihin

”Äänenvaimennusominaisuuksiltaan testaamieni vaimentimien ero muihin vaimentimiin on huomattava. OKVDPX vaimentaa 63 Hz–500 Hz taajuuksia paremmin kuin muut vastaavat vaimentimet. Nämä ovat vaimennusominaisuuksiltaan parasta, mitä markkinoilla on tarjolla.

OKVDPX-tyyppinen äänenvaimennin sopii erinomaisesti asennettavaksi matalaan tilaan tai toisen vaimentimen rinnalle. Kapeat ja matalat sivut säästävät tilaa. Yhdellä äänenvaimentimella säästetään lähes 50 millimetriä asennuskorkeudessa. Välillä se on suuri voitto asentajan arjessa.

"Annan näille äänenvaimentimille täydet viisi tähteä.”

Äänenvaimennin kantikas OKVDPX 125-600-3 Onnline
ja äänenvaimennin kantikas OKVDPX 160-1000-3 Onnline

  • Matala suorakaideäänenvaimennin pyöreälle kanavalle
  • Äänenvaimennusmateriaalina Acutec®-polyesteri
  • Valmistettu sinkitystä teräksestä
  • Täyttää tiiviysluokan C vaatimukset – testattu ISO 7235 standardin mukaisesti
  • Vaimennusmateriaali M1-luokiteltua polyesteria
  • Puhdistetaan pyörivällä pehmeällä nylonharjalla tai imuroimalla

Juttu julkaistu alun perin Onninen-lehdessä 3/2021

Tuotetestit