Tuotetesti: oivallinen oviverhokoje

Oviverhokojeet torjuvat vetoa eteisissä, tuulikaapeissa sekä ovi- ja ikkuna-aukoissa. Onnline Finesse -oviverhokoje ja siihen liitettävä Superior-säätömoduuli saavat käyttöönottajalta kiitosta loogisuudestaan ja helppokäyttöisyydestään.

Espoolaiseen Jousenkaaren kouluun asennettiin keväällä 2022 viisi Onnline Finesse EC -oviverhokojetta ja Superior Airgenio -säätömoduulia. Sähköinsinööri Harri Veitonmäki kertoo, että laitteiden käyttöönotto sujui lähes ongelmitta hyvien käyttöohjeiden avulla:

– Ainoa pulma käyttöönotossa koski laitteiden lukunopeutta, jota piti säätää nopeammaksi, jotta laitteet eivät tippuneet väylältä. Säädön jälkeen simulaattoriohjelma alkoi kuitenkin toimia hienosti.

Piirikortti löytyy helposti, mutta pinta-asennus aiheuttaa päänvaivaa

Finesse-oviverhokojeen rakenne on Veitonmäen mielestä suunniteltu fiksusti.
Finessen piirikortti löytyy omasta, kompaktista moduuliluukustaan, jonka mahtuu avaamaan myös pienessä eteiskopissa.

Kosketusnäytöllisen käyttöpaneelin pinta-asennukseen Veitonmäki sen sijaan toivoisi pientä kehitystä.

– Superior-säätömoduuli on tarkoitettu asennettavaksi niin, että siihen liitetään seinästä tuleva putki johtoineen. Jos kaapeleiden halutaan kulkevan pintakautta, vedonpoistoa voi olla hankala saada toimimaan ja kaapelit voivat jäädä painamaan säädintä. Pinta-asennus voi siis aiheuttaa mahdollisia vikatilanteita.

Säätömoduuli voidaan asentaa erikoisiinkin kohteisiin

Säätömoduuli saa kuitenkin käyttöönottajalta kiitosta selkeydestä ja helppokäyttöisyydestä. Pienen miinuksen säädin saa kosketusnäytön herkkyydestä.

– Näyttöä pitää välillä painaa vähän ronskimmin, että huoltokoodit ja muut tarvittavat tiedot varmasti menevät perille, Veitonmäki sanoo.

Superior-säädin sopii Veitonmäen mukaan erityisen hyvin kouluihin ja muihin julkisiin tiloihin, sillä sitä ei tarvitse asentaa oviverhokojeen viereen.

– Superiorin voi kiinnittää vaikkapa alakaton yläpuolelle, jossa se on paremmassa turvassa. Säätömoduulin mukana toimitettavien lämpötila-antureiden ansiosta käyttöpaneelin asennuspaikalla ei ole vaikutusta sisälämpötilan mittaukseen.

Superior-säädin sopii Veitonmäen mukaan erityisen hyvin kouluihin ja muihin julkisiin tiloihin, sillä sitä ei tarvitse asentaa oviverhokojeen viereen.

Veitonmäki antaa Finesse-oviverhokojeelle ja Superior-säätimelle lähes kiitettävän kouluarvosanan 8,5. Täyteen kymppiin kokonaisuus pääsisi, jos pinta-asennus sujuisi helpommin ja kosketusnäytön herkkyys olisi parempi.

Vantaalainen Sähkö-Eagles Oy on asentanut, käyttöönottanut ja huoltanut oviverhokojeita noin viiden vuoden ajan. Yrityksen toimitusjohtaja Harri Veitonmäki on erikoistunut myös oviverhokojeiden vikaselvityksiin sekä kojeiden käytön konsultointiin ja valvontaan.

Testatut tuotteet:

Oviverhokoje Onnline Finesse EC vesi 1,5 M VCHI4B
CPJ111

Välikattoon asennettava, EC-moottorilla varustettu oviverhokoje sopii erityisen hyvin julkisiin kohteisiin. Finesse EC-oviverhokojetta ohjataan EC-moottoreille sopivilla Comfort- tai Superior-säätömoduuleilla.

Säätömoduuli Onnline Superior Airgenio MA-EC
CPJ102

Superior master/slave-säätömoduuli käy yhteen Standesse- ja Finesse-oviverhokojeiden kanssa. Säätimessä on täysautomaattinen ohjaus yksilöllisillä asetuksilla ja lämmitystehon säätö olosuhteiden perusteella.

Tuotetestit