PROF-työvaatteet sähköasentajan testissä

Monipuoliset sähkötyöt vaativat työvaatteilta joustoa ja säänkestävyyttä. JCL Services Oy Ab:n Tobias Lindgren testasi sarjan PROF-työvaatteita ja löysi suosikkinsa. Etusijalle nousivat vaatteiden mukavuus sekä turvallisuus työmaaoloissa.

Sähköinsinööri Tobias Lindgrenin työpäivät ovat keskenään erilaisia ja kohteet hyvin vaihtelevia. Työ vaatii sekä sisätiloihin että ulkoilmaan soveltuvat vaatteet, jotka suojaavat sääoloilta eivätkä haittaa liikkumista.

Lindgren testasi PROF-malliston työhousut, t-paidan, hupparin sekä kuoritakin ja -housut. Kokonaisuus oli pääosin hänen mieleensä, ja lempivaatteiksi osoittautuivat pehmeä huppari sekä t-paita.

– Huppari oli tosi hieno, se voisi jäädä käyttöön. Teen pitkää päivää, joten on tärkeää, että vaatteet ovat mukavat päällä. Vain henkilökortin paikkaa jäin hupparista kaipaamaan, Lindgren kertoo.

Huomioväri tuo turvaa työskentelyyn

Kuoritakin ja -housujen testaamiseen tositilanteessa ei sattunut testijaksolle otollista sadepäivää, mutta Lindgren pääsi kuitenkin kokeilemaan niiden mallia ja sopivuutta.

– Kuorihousut ovat aika isot, mutta se on hyvä asia, koska ne voi vetää tavallisten housujen päälle. Ei tarvitse alkaa työmaalla vaihtaa housuja. Myös takki on hyvä päällä.

PROF-työvaatteista löytyy sekä tummasävyisiä vaatteita että hyvin näkyviä oransseja ja keltaisia malleja. Testiin valikoituivat oranssit vaatteet, ja Lindgren koki niiden ansiosta näkyvänsä työmaalla paremmin. Alkuun kirkas väri kuitenkin yllätti.

– Oranssia oli aika paljon, Lindgren naurahtaa. – Väriä pitää olla turvallisuuden vuoksi, mutta erityisesti housut olivat hyvin erilaiset kuin mustat housut, joihin olen tottunut. Näyin omaan makuuni vähän liikaakin.

Tuotetesti - työvaatteet

Toiveissa joustavat työhousut ja runsaasti taskuja

PROF-työhousuilta Lindgren jäi lisäksi toivomaan erityisesti joustavampaa kangasta ja kapeampia lahkeita.

– Työpäivän aikana on paljon kyykkyyn menemistä ja ylös nousemista, ja omat housuni ovat sopivan joustavat. Näissä joustoa ei ollut yhtä paljon. Lahkeissa voisi olla kuminauhat, jotta ne eivät jää työmaalla kiinni esineisiin, Lindgren pohtii.

Työhousuissa on taskuja työvälineille, mutta Lindgrenin makuun niitä olisi voinut olla enemmänkin.

– Työkaluja voi kantaa repussakin, mutta itse tykkään, että housuissa on runsaasti taskuja ja paikkoja työkaluille, hän summaa.

Tutustu PROF-mallistoon

PROF-työvaatemalliston laadukkaat työvaatteet ja käsineet on valmistettu kestämään rakentamisen ja teollisuuden ammattilaisten vaativaa arkea. Ne ovat ammattilaisten testaamia ja uusimpien standardien mukaisia. Mukavat ja käytännölliset vaatteet parantavat myös työturvallisuutta. Hyvä hinta-laatusuhde tekee niistä järkivalinnan ammattilaiselle.

Osta verkkokaupasta

Tuotetestit