Tuotetesti: Onnbasic II on siro ja moderni teollisuusvalaisin

Sisäänrakennetulla liiketunnistimella varustettu Onnbasic II -teollisuusvalaisin osoittautui Onnisen tuotetestaaja Kristian Nordströmille mukavaksi uudeksi tuttavuudeksi. Hankolaisen Nordströms Elin perustaja löysi Onnbasicista lupaavan valaistusvaihtoehdon myös omaan mökkikohteeseensa.

”Ensivaikutelmani tuotteesta oli, että laadukkaalta vaikuttaa. Liiketunnistimen herkkyyttä on helppo säätää. Liiketunnistin sopii hyvin esimerkiksi käytävään tai varastohuoneeseen, jossa katkaisijaa joutuisi muuten etsimään”, toteaa Nordström.

Nordströmille tutumpia ovat vastaavat teollisuusvalaisimet erillisellä liiketunnistimella. Myös Onnbasic II -sarjasta löytyy perinteinen tutkaton malli. Sisäänrakennetussa liiketunnistimessa hän näkee sekä hyviä että huonoja puolia.

”Yhdistelmävalaisin on nopea asentaa, mutta siinä on niin sanotusti yksi lenkki lisää, joka voi katketa. Kun valaisimessa on erillinen liiketunnistin, voi valaisimen tai tutkan vaihtaa erikseen, jos jompikumpi hajoaa.”

Vaivattomasti irtoava kupu säästää asentajan hermoja

Onnbasic II -valaisin soveltuu läpijohdotukseen. Nordströmin mukaan valaisinten ketjutusta kuitenkin helpottaisi ja asennusaikaa säästäisi, jos liitäntärimat olisivat valaisimen molemmissa päissä.

Onnbasic II -valaisin soveltuu läpijohdotukseen

”Joissakin tuotteissa liittimet ovat heti päädyssä valmiina, mutta tässä liitin on keskellä valaisinta. Ketjutus onnistuu, kun kaapelin vie keskeltä ja ulos toisesta päästä. Toki päädyissä olevat liittimet nostaisivat tuotteen hintaa”, Nordström pohtii.

Onnbasicin kupu saa Nordströmiltä kiitosta. Toisinaan yleisvalaisimissa kupu on turhan tiukasti kiinni ja aiheuttaa asentajalle haasteita, mutta Onnbasicista se lähti vaivattomasti irti.

”Asennettaessa on tärkeä ominaisuus, että kuvun saa helposti pois ja takaisin. Onnbasicin kanssa ei tarvinnut siinä suhteessa tapella.”

Kunnon valaistus oman loma-asunnon kellariin

Onnbasic II vakuutti Nordströmin siinä määrin, että hän harkitsee valaisimien asentamista omaan mökkikohteeseensa. Oman käyttökokemuksen myötä kertyy vinkkejä myös asiakkaille.

”Mökilläni on iso kellaritila, johon tarvittaisiin kunnon valaistus. Näiden kanssa ei tarvitsisi miettiä, jättääkö joku valot päälle. Valaisimen sisäänrakennettu liiketunnistin sopii omaan kohteeseeni todella hyvin”, Nordström kertoo.

Onnbasicin puolesta puhuu myös sen kevyt ulkomuoto, joka poikkeaa selvästi joistakin Nordströmin aiemmin asentamista vaihtoehdoista.

”On olemassa paljon isompia ja rumempiakin teollisuusvalaisimia. Onnbasic on mielestäni oikein siro ja moderni.”

Tuotetestit