Kustannustehokas jännitetesteri sopii sähköasentajalle

PROFin jännitetesteri kulkee näppärästi sähköasentajan mukana uudiskohdetyömaalla. Kustannustehokas ja laadukas jännitetesteri kelpaa sähköasentaja Tuukka Savolaisen työkalupakkiin myös jatkossa.

Isoja uudiskohteita urakoivalla sähköasentajalla riittää työvaiheita,joten työpakista löytyy laaja valikoima työkaluja.

– Uudiskohteissa tulee käytettyä työvaiheista riippuen käsityökaluja, kaapelinkuorintatyökaluja sekä mittauslaitteita. Eli kaikkea tarvitaan mittanauhoista kaapelileikkureihin, kertoo JO-Sähkö Oy:n sähköasentaja Tuukka
Savolainen
.

Jännitetesteri testauksessa kerrostalotyömaalla

Tuukka Savolainen pääsi testamaan PROFin jännitetesteriä Espoossa sijaitsevalla työmaalla, jonne rakentuu useamman sadan asunnon kerrostaloalue. Työ on tuttua, sillä hän on työskennellyt asuntokohteiden ja uudiskohteiden sähköistysten parissa yli 10 vuotta.

Ammattilainen kaivaa mittaustyökalut esille tyypillisesti siinä vaiheessa, kun kohteissa siirrytään pois työmaasähköistä pysyviin sähköihin.

– Mittareilla varmistetaan, että tuleeko sähkö sinne minne pitääkin.

Tärkein juttu on tietysti varmistaa turvallisuus, kun tehdään töitä. Lisäksi tulee mitattua, ovatko lämmityskaapelit pysyneet kunnossa kerrosvalujen jäljiltä.

Savolaisen omasta taskusta löytyy yleensä Fluken mittari, joten PROF-jännittemittari oli hänelle uusi tuttavuus.

– Mittari vaikuttaa laadukkaalta. Tykkäsin erityisesti siitä, että mittauspäät pysyvät hyvin yhdessä. Kun ne ovat ylhäältä ja alhaalta kiinni, niin ne eivät irtoa vahingossa esimerkiksi työkaluvyöstä.

– Ohjekirjaa selatessa tuli vastaan, että tämä mittari näyttää jännitteen vaikka paristot olisivat loppu. Testasin sitä itse ja sehän toimi hyvin.

Ominaisuus on erityisen hyvä isolla työmaalla, jossa ei aina ole käden ulottuvilla varaparistoja.

Erinomainen hinta-laatusuhde

Parhaiksi puoliksi hän nostaa myös erinomaisen hinta-laatusuhteen.

– Mittari on selkeästi edullisempi kuin se, jota käytän normaalisti. Tässä jännitemittarissa on minusta silti tosi hyvät ominaisuudet. Voi mitata muutakin kuin jännitettä. Resistanssin saa mitattua tarkasti. Myös vikavirran laukaisu on tärkeä toiminto.

Koon puolesta PROFin jännitemittari ei juuri eroa verrokeistaan.

– Minusta mittari on aika samaa kokoa kuin muutkin. Se on itseasiassa hyvä juttu, sillä työmaalle ei tarvitse ainakaan isompaa jännitemittaria.

Mittauslaitteiden pitää kestää käytössä

Myös kehitettävää löytyy. Kiireinen ammattilainen ei tee mitään mittarin mukana tulevalla säilytyspussilla.

– Testikäytössä mittari kulkee työvaatteiden taskussa tai kaulassa. Kun mittaria ei tarvitse, niin sitä tulee säilytettyä pakissa. Pussi on siis vähän turha.

Pidemmän päälle mietityttää myös kestävyys.

– Mittalaitteet voivat herkästi saada iskuja tai tippua työmaalla. Tämän mittarin pitkäikäisyys selviää vasta pidemmässä käytössä.

Entä jääkö jännitemittari testauksen jälkeen käyttöön myös Savolaisen omaan työkalupakkiin?

– Laadukkaan oloinen mittari. Kyllä käytän tätä jatkossakin, Savolainen lisää
lopuksi.

Testattava tuote: Prof-jännitetesteri

Laadukas ja luotettava kaksinapainen jännite- ja jatkuvuustesteri 19 mm:n mittauskärjellä. Jännitetason osoitus LED-valoilla 12 V–1 000 V, AC/DC. Ominaisuuksina mm. jännitteen koestus ilman paristoja, napaisuuden osoitus, jatkuvuusmittaus 0-400 kΩ. Turvaluokitus CATIII1000V/CATIV600V. Tuotekoodi:COW929

Tuotetestit