Loisteputket poistuvat – mitä tilalle?

Vuosi 2023 on merkittävä valaistusalalla perinteisten loisteputkien vähitellen poistuessa markkinoilta.

RoHS-direktiivimuutoksen myötä loisteputkien valmistus ja tuonti Eurooppaan kielletään niiden sisältämien luonnolle haitallisten aineiden takia.

T8/T5-loisteputket poistuvat markkinoilta 24.8.2023 alkaen. Pienoisloistelamppujen saattaminen markkinoille on ollut kiellettyä jo 24.2.2023 lähtien.

Valaistussaneeraus on kannattava investointi. Onninen on tukenasi, oli sitten kyse korvaavan valonlähteen vaihdosta tai koko valaistuksen uudistamisesta ohjausratkaisuineen.

Direktiivimuutos tukee kiinnostusta vihreää siirtymää ja energiatehokkaampia ratkaisuja kohtaan.

Suurimpaan osaan markkinoilta poistuvista tuotteista löytyy korvaava energiatehokas LED-valonlähde, mutta vastaan tulee varmasti myös tilanteita, joissa valaisimeen pitää tehdä muutostöitä tai koko valaisin joudutaan uusimaan.

Muutoksessa kannattaa pohtia vanhan valaistuksen laadukkuutta ja sitä, kuinka hyvin valaistus vastaa nykyistä tarvetta.

Valaistuksen tärkein tavoite on laadukkaan näköympäristön mahdollistaminen, jotta varmistetaan työkyky ja näkömukavuus. Nämä ovat oleellisia tekijöitä sekä työtehon että turvallisen työympäristön kannalta.

Suosittelen kartoittamaan oman tilanteen mahdollisimman nopeasti, jotta suurimmilta yllätyksiltä vältyttäisiin.

Eero Asunmaa, International Category Manager, Valaistus

Lue lisää valaistuksesta ja tutustu tuotteisiin

Myyjät ja logistiikka apunasi kautta maan

Myyjämme tukenasi – Asiantuntevat myyjämme reilusti yli viidessäkymmenessä Onninen Express –myymälässä auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet ja ratkaisut tarpeisiisi. Askarruttaako jokin asia? Kysy myyjältä.

Valtava valikoima – Laaja keskusvarastovalikoimamme ja hankintapalvelumme varmistavat, että saat käyttöösi laadukkaat tuotteet alan tunnetuimmilta valmistajilta.

Tehokas logistiikka – Varmistamme, että saat tilaamasi tavarat sovitusti oikeaan aikaan ja paikkaan. Onnijakelu tuo tarvikkeet työmaalle seuraavaksi päiväksi, ja tarvittaessa toimitamme tilauksen vieläkin nopeammin. Lue lisää logistiikkapalveluistamme.

Verkkokauppa ja mobiilisovellus helpottavat asiointia

Verkkokaupastamme löydät tarvitsemasi – Kaupan käyttö sujuu helposti myös mobiililaitteen verkkoselaimella – erillistä sovellusta ei tarvitse. Verkkokaupasta löydät myös mm. yrityksesi tilaushistorian. Verkkokaupallamme on jo reilusti yli 10 000 käyttäjää!

Tilaa tunnus verkkokauppaamme

Mobiilisovellus myymäläasiointiin – Sovelluksella näet hintasi Onninen Express -myymälässä ja keräilet tuotteet vaivattomasti puhelimellasi. Monipuoliset tuotetiedot helpottavat myymäläkäyntejä. Sovellus toimii samoilla tunnuksilla kuin verkkokauppamme, ja se on ladattavissa Android- ja iOS-puhelimille.